-“MANİSA’LININ KAYBINI KİM KARŞILAYACAK?”

ÖCMENLER, MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE SESLENDİ:
-“MANİSALININ KAYBINI KİM KARŞILAYACAK?”
Gelecek Partisi Ticaret Politikaları Başkan Yardımcısı Gizem Satıoğlu Öcmenler, Manisa Büyükşehir Belediyesinin, Sayıştay Raporu’nda yer alan harcamalarına değinerek, “Manisalının kaybını kim karşılayacak” dedi.
Sayıştay tarafından açıklanan “Belediyeler, Bağlı İdareler – 2019 Denetim Raporları” ile ilgili Gelecek Partisi Kurucu PİK Üyesi ve Ticaret Politikaları Başkan Yardımcısı Gizem Satıoğlu Öcmenler, yazılı bir açıklama yaparak, Manisa Büyükşehir Belediyesinin harcamalarına değindi. Öcmenler, açıklamasında Belediyenin yer tahsislerinde usulsüzlük yaptığını belirterek, Manisalının kaybının nasıl karşılanacağını sordu.
“OTOBÜSLERİN TRAFİK TESCİL İŞLEMLERİ YAPILAMAMIŞ”
Belediyenin aldığı 9 elektrikli otobüsün maliyetine de değinen Öcmenler, “Manisa Büyükşehir Belediyesi 2019 Sayıştay raporuna göre İhale Kanunu’na bağlı olmaksızın rayiç bedelin çok altında, şirketlere yer tahsisi yapmış, şirketlerse yüksek meblağlara 3. kişilere kiralamıştır. Peki Manisalının kaybını kim karşılayacak? Elektrikli halk otobüslerinden satın alınan 9 adet otobüs ve şarj üniteleri için gerekli izin ve belgelerin alınamaması sebebiyle trafik tescil işlemleri yapılamamış. Şarj ünitesiyle beraber Manisalıya yaklaşık maliyeti 29 milyon 647 bin 24 TL. Bu otobüslere ödenen paralar çöpe gitmemiştir herhalde? Manisalı esnaftan emsal elektrik, su bedelleri, ilan ve reklam vergileri tahsilatında ortalamanın üstüne çıkan Manisa Büyükşehir Belediyesini sokağa attığı para miktarından dolayı kutluyorum. Büyük başarısızlıklar kolay değildir” dedi.