Korsanlar Türk gemisine saldırdı

Nijerya açıklarında Türk şirketin işlettiği konteyner gemisi korsanlar tarafından basıldı. Bir kişi öldürüldü, 15 mürettebat kaçırıldı.

Geminin alıkonulmayan üç mürettebatla bugün TSİ 09.00’da Gabon’un Port-Gentil Limanı’na ulaşması bekleniyor.

İstanbul merkezli Boden Denizcilik tarafından işletilen Liberya bandıralı ‘Mozart’ gemisi dün TSİ 09.30 sularında Lagos yakınlarında saldırıya uğradı.

Lagos’dan Güney Afrika’nın başkenti Cape Town için demir almasından kısa süre sonra alıkonan gemide farklı ülkelerden 19 denizci bulunuyordu.

Korsanlar, 15 Türk personeli rehin alarak gemiyi terk etti. Arbede esnasında Azerbaycan uyruklu bir personel öldürüldü.

Gemi halen üç personelle Gabon’un Port-Gentil Limanı’na doğru hareket halinde bulunuyor. Geminin limana Türkiye saatiyle 09.00’da ulaşması bekleniyor.

denizhaber.com’daki haberde haberde, gemide irtibat kurulan dördüncü kaptan Furkan Yaren’in, Azerbaycanlı ikinci mühendis Farman Ismayılov’un hayatını kaybettiğini söylediği dile getirildi. Yaren, kendisinin bacağından vurulduğunu ifade etti.

NTV’ye konuşan gemi kaptanı, korsanların geminin bazı sistemlerini söktüğünü, sadece radarla gemiyi güvenli bir noktaya götürdüğünü ve geminin kaptan yardımcısının da ayağından yaralandığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Furkan Yaren ile iki kez telefonda görüştü. Erdoğan, süreci yakından takip ettiğini ve kaçırılan personelinin kurtarılmasıyla ilgili bütün yetkilileri talimatlandırdığını ifade etti.
Kaynak:Diken.com
Fotoğraf:marinetraffic.com