Adam öldürmeye teşebbüsün yatarı 5 gün mü?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yönelik saldırıyla ilgili dava kapsamında tutuklu bulunan beş sanık tahliye edildi.

Mahkemenin kararında, Özdağ’a saldırıyla ilgili beş kişi hakkında Ankara başsavcılığınca düzenlenen iddianameyle ‘kasten yaralama’ ve ‘silahla tehdit suçlarından’ dava açıldığı, iddianamenin gönderildiği Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesinin, eylemin ‘adam öldürmeye teşebbüs suçuna uyabileceğini değerlendirerek’ görevsizlik kararı verdiği belirtildi.
TEPKİLER BÜYÜK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Özdağ’a saldıran 5 kişinin tahliye edilmesine tepki göstererek yaptığı dayanışma çağrısına destek verdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Selçuk Özdağ’a saldıran 5 kişinin tahliye edilmesine, “Suçun cezasız kaldığı, mafya artıklarının cesaretlendirildiği bu düzen, sadece siyasileri, STK’ları, evlatlarımızı değil, tüm Türkiye’yi ve demokrasimizi hedef almaktadır” diye tepki gösterdi.

Davutoğlu’nun açıklamasını paylaşayan Kılıçdaroğlu, “Suçun cezasız kaldığı, mafya artıklarının cesaretlendirildiği bu düzen, sadece siyasileri, STK’ları, evlatlarımızı değil, tüm Türkiye’yi ve demokrasimizi hedef almaktadır. Bedeli ne olursa olsun, bu ülkeye demokrasi gelecek ve hiçbir suç cezasız kalmayacak” dedi