GARA Operasyonu için bilgilendirme

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Gara operasyonu ile ilgili Meclis’e bilgi verdi. Soylu, yaptığı açıklamanda ‘Şimdi vereceğim rakam Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk kez söylenen rakamdır. 1984’ten bugüne kadar terör örgütü 6021 sivil katliam gerçekleştirdi. O insan hakları denilen canı çıkasıca dernek bir tanesi için bunları söyledi mi?’ ifadelerini kullandı.

Bugünün hüzünlü bir gün, yas günü olduğunu dile getiren Soylu, milletin, ülkenin ve şehit ailelerinin acısını paylaşmanın, bulundukları görevden daha ziyade bir evlat, bir insanlık ve aile vazifesi olduğunu ifade etti.

Gara’da şehit olanların aileleriyle kaçırıldıkları günden itibaren 5-6 yıldır tek bir aile olduklarını, dertleriyle dertlendiklerini belirten Soylu, şehitlere Allah’tan rahmet diledi, bu operasyonda şehit olan kahramanların yakınlarına başsağlığı, yaralananlara ise geçmiş olsun dileklerini iletti.
AKAR:OPERASYONLAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM’de Gara operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akar açıklamasında, ‘Irak’ın kuzeyinde, varlığını sürdürmeye çalışan PKK’ya karşı operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda aralıksız devam etmektedir’ ifadelerini kullandı. Akar, PKK’nın 13 vatandaşı şehit ettiği mağara girişine, geometrik yapısı itibarıyla hava kuvvetlerinin bombasının ulaşmasının mümkün olmadığını söyledi.