İnandırıcı bulmuyoruz…

İnandırıcı

bulmuyoruz…

Necdet Buluz

Kuzey Irak’ta 2 yüzbaşı, bir erin PKK’lı teröristlerce şehit edilmesinden sonra Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği’nden bir “baş sağlığı” mesajı yayınlanmıştı.

Suriye’nin kuzeyinden birçok kez şehit haberi gelirken benzer bir saldırı da Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde düzenledi.
Pençe- Kaplan -2 harekâtına katılan askerlerimize teröristlerce düzenlenen alçak saldırıda 3 şehit verdik, 3 askerimiz de yaralanmıştı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada “Türk askerlerinin, PKK’lı teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduk. Saldırıda hayatının kaybeden askerlerin ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz. NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız.” denildi.

İşte yazımızın başlığına aldığımız “İnandırıcı bulmuyoruz” cümlesini bu nedenle kullandık. Çünkü Amerika’ya ve döktükleri timsah göz yaşlarına kesinlikle inanmıyoruz.

Nedenine gelince:

ABD, terör örgütü PKK-YPG’ye desteğini sürdürüyor. Trump döneminde açıktan yapılan destek Joe Biden döneminde de hız kesmedi. Özellikle Suriye’de şu ana kadar on binlerce tır dolusu ağır silah bölücü terör örgütüne teslim edildi.

Amerika’nın terör örgütü PYD/ PKK aşkı yıllardır sürüyor. Bugün de bu terör örgütlerine her türlü destek sağlanıyor. Bunun adına da utanmadan sıkılmadan “insani yardım” açıklaması yapılıyor.

Yazımızı Anadolu Ajansı (AA)’nın konu ile ilgili son geçtiği haberlerden birini sizlerle paylaşmak istedik.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü YPG/PKK’ya bağlı sözde güvenlik güçlerine 400 milyon değerinde yeni bir destek programı başlattı.

YPG/PKK’ya geçen ay ulaşmaya başlayan destek paketinin büyük bölümü askeri amaçlar için kullanılacak.

Planlanan program kapsamında, örgüt mensuplarına bomba keşif cihazları, parmak izi takip cihazları ve polisiye ekipmanları teslim ediliyor. Dahası da olacak.

Program dahilinde örgütün işgal ettiği bölgelerde ihtiyaç duyduğu güvenlik ekipmanı ve malzemelerin sağlanmasının yanı sıra çok sayıda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test kitinin de örgüte teslimine başlandı.

Söz konusu program, terör örgütünün işgal ettiği bölgelerdeki iç güvenlik mekanizmalarını güçlendirmeyi amaçlıyor.

AA muhabirleri, terör örgütüne destek programını ABD Dışişleri Bakanlığına sordu.

Bakanlığın yazılı yanıtında, şu ifadelere yer verildi:

“Bu fonların hiçbiri güvenlik güçlerine aktarılmayacaktır. Kısa süre önce açıklanan 720 milyon dolarlık paranın tamamı ise insani yardım içindi. Amerika Birleşik Devletleri, Suriye içindeki ve bölgedeki Suriyelilere bu insani yardımları, sahadaki deneyimli ve güvenilir ortaklar olan uluslararası örgütler ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla sağlıyor.”

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 25 Eylül’de ABD yönetimi olarak Suriye’ye 720 milyon dolar ekstra insani yardım yapacaklarını duyurmuştu.

ABD, eğitim programları kapsamında terör örgütüne, defalarca askeri eğitim, ekipman ve silah desteği sunmuştu.

ABD’den aldığı destekle bölgedeki petrol sahalarını elinde tutan terör örgütü zaman zaman askerlerimizi hedef alarak hain saldırılar düzenliyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Türkiye için sözde stratejik ortak ifadesini kullanmıştı. ABD bir yandan da Türkiye’yi S-400 nedeniyle yaptırımlarla tehdit ediyor. Son yapılan açıklamalara bakılacak olursa müttefikimizin bu konuda son derece kararlı olduğunu görmekteyiz.

Türkiye’nin diyalog çağrıları hiç kuşkusuz önemlidir. Ancak, bu görüşmelerin olumlu sonuçlanması da gerekiyor. Geçmiş dönemlere baktığımızda Amerika hep kendi isteklerini kabul ettirdi ve bugünlere gelindi. Destek alan terör örgütleri halen yanı başımızda duruyor.

Bakınız bunlar yalan mı?

Joe Biden’ın Amerikan başkanlığına gelmesiyle ellerini ovuşturan terör örgütü ve terör sevicilerine ABD’den destek haberleri geliyor. Beyaz Saray’daki görev değişikliği etkisini gösterdi. Biden yönetimi son bir ayda bölgedeki teröristlere 240 TIR dolusu mühimmat yardımı yapıldı.

Amerikan askerleri uzun bir aradan sonra Suriye’de etkisini arttırmaya başladı. Genelkurmay ve Dışişleri’ne terör örgütüne yakın isimler atanırken ABD askeri Suriye’nin kuzeyinde Derik kırsalında devriye attı.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz