Soylu bastırıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski rektör Prof. Dr. Üstün Ergüder’in Boğaziçi Üniversitesi’ndeki ‘kayyım rektör’ eylemlerini ‘tahrik ettiğini’ öne sürerek, “Bu ülkenin ekmeğiyle büyümüş, Boğaziçi Üniversitesi’ni öğretim üyelerinin üzerinden karıştırması ahlaksızlığın dibidir” dedi
‘Pirim vermeyiz’
Soylu şu ifadeleri kullandı: “Kendisini aradım böyle işlere girmemesi lazım geldiğini söyledim. Bu üniversite sizin çocuğunuz gibi ne olursunuz yapmayın. Üstün Ergüder… Bu işlerin göbeğindendir ve içindedir. ‘Benim yaşım 80, ben bu işlerle uğraşmıyorum’ dedi. Hayır bu işlerle uğraştığınızı biliyorum. ‘Bana soruyorlarsa ben ne yapayım’ dedi. Hala daha bu işleri kaşımak için yazılar yazıyor, tahrik ediyor. ‘Çocuklara doğru öğretmişim değil mi’ diyor. Hadi reddetsin de göreyim. 80 yaşında. Bu ülkenin ekmeği ile büyümüş, Boğaziçi Üniversitesi’ni öğretim üyelerinin üzerinden karıştırması ahlaksızlığın dibidir. Bu kadar basit. Buna pirim vermeyiz ve vermeyeceğiz.”
GARA YA GİDEN HDP Lİ Yİ DE AÇIKLAMIŞTI
İçişleri Bakanı Soylu, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir’in gittiğini söyledi. HDP’li Taşdemir ise “Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen Pençe Kartal-2 Harekatı ile ilgili açıklama yaptı.

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir’in Gara’ya gittiğini açıklayan Soylu’ya HDP’li Taşdemir, sosyal medya hesabından yanıt vererek,“Bu ülkenin İçişleri Bakanı güya bir kişinin anlatımlarına dayanarak ismimi veren bir açıklama yaptı. Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz” dedi.