65 yaş üstüne özgürlük…..

Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre, yüksek riskli (turuncu) kategoride yer alan İstanbul ve İzmir’de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bir süre daha pazar günü devam edecek, orta riskli (sarı) kategoride yer alan Ankara’da ise tamamen kalkacak.

İllerin Kovid-19 değerlendirme kriterlerine göre düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak gruplandırıldığı haritada, İstanbul ve İzmir yüksek riskli (turuncu), Ankara orta riskli (sarı) kategoride yer aldı.

Orta riskli kategorideki Ankara’da ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması tamamen kalkacak. Türkiye genelinde sürdürülen 21.00 ile 05.00 saatleri arasındaki sokağa çıkma sınırlaması ise devam edecek. 65 yaş ve üstü ile 20 yaş ve altı vatandaşlar için Ankara’da sokağa çıkma sınırlaması sona erdi
65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlar için Ankara’da sokağa çıkma sınırlaması kaldırılırken, İstanbul ve İzmir’de bu yaş grubundaki vatandaşlar için sokağa çıkma süresi artırılacak.