”Burunlarından fitil fitil getireceğiz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘çok yüksek riskli’ il sayısının bir ayda 17’den 58’e yükselmesi nedeniyle hükümeti eleştirdi.
Meclis’teki grup toplantısında konuşan CHP lideri, devleti yönetenlerin toplu örnek olma sorumluluğu bulunduğunu, tutarlı davranması gerektiğini ifade etti.
“Pandemi var, sosyal mesafeyi koruyalım” sözünün koro halinde söylendiğini belirten CHP lideri, şöyle devam etti: “Peki Türkiye niye kıpkırmızı oldu? Lebaleb kongreleri doldurdu, bir de onunla övündü… Bunlar devleti yönetiyor. Şimdi yeniden kapanma başladı. Fatura kime? Esnafa. Saray’dakilere fatura mı çıkar? Esnaf kardeşim; sana sesleniyorum… Beni ve ailemi biliyorsun, Saray’dakileri de biliyorsun… Bütün ‘bu tabloyu vicdanına bırakıyorum.”
CHP lideri, şöyle devam etti: “AK Partili kardeşlerime seslenmek isterim; bu tablodan memnun musunuz? Memnun olmadığınızı biliyorum. Sizin içinizden bazılarının çocuklarının çok iyi yerlerde olduğunu da biliyorum. Bir değil, birden fazla yerden maaş aldıklarını da biliyorum. Ama bu ülkenin evlatları hepimizin evlatlarıdır. 10 milyon işsiz, 10 milyon hanede huzursuzluk var demektir. Saray’da oturanlar farkında mı? Benim içim yanıyor ama onların yanmıyor. Sözüm sözdür; iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden biri Borçlar Genel Müdürlüğü’nü kapatmaktır. Yeter artık ya, yeter artık. Yağma Hasan ın böreği gibi 3-4 yerden maaş alanların da burunlarından fitil fitil getireceğiz.”

Reklam