KEÇİ SÜTÜ REÇELİ İÇİN GERİ SAYIM

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece ve Bakanlık yetkilileri, Ankara’nın müstahsil markalarından Hafızağa işletmesini ziyeret etti. Hafızağa işletmesinde üretilen keçi sütü ürünleri Bakan Yardımcısı Işıkgece’den tam not aldı.
Ankara’da küçük aile işletmesi olarak yüzde 100 keçi sütü ürünleri üreten müstahsil marka Hafızağa keçi sütü ürünleri işletmesini ziyaret eden ve incelemelerde bulunan T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Işıkgece, işletme sahibi Mustafa Hafızağa Yörük ve ailesini takdir etti. Yüzde 100 keçi sütü peyniri üreten nadir işletmeler arasında yer alan müstahsil marka Hafızağa, bakan yardımcısı Işıkgece’ye üzerinde çalıştıkları ve kısa süre içerisinde piyasayı sunmayı planladıkları keçi sütü reçelini de tanıttı. Keçi sütü reçelini de çok beğendiğini dile getiren Bakan yardımcısı Işıkgece, Hafızağa işletmesine başarılarının devamını diledi.
KEÇİ SÜTÜ REÇELİ İÇİN GERİ SAYIM
Yüzde 100 keçi sütü ürünleri üreten Hafızağa İşletme Yöneticisi Mustafa Hafızağa Yörük, yıllardır üzerinde titizlikle çalıştıkları keçi sütü reçelini 1 ay içerisinde piyasaya sürmeyi planladıklarını dile getirerek, “Yüzde yüz keçi sütünden yaptığımız ve tüm çalışmaları işletmemize ait olan keçi sütü reçeli gerekli tüm izinleri tamamlandı ve önümüzdeki ay piyasada yer alması için çalışmalarımız hızlandı. Bugüne kadar süt ve peynirimiz de hep yüzde 100 keçi sütü oldu hiç bir zaman inek ile keçi sütünü karıştırmadık. Bu prensipte devam edeceğiz. Müstahsil marka olarak ürünlerimiz Ankara’da yöresel marketlere, mandıralarda, Tarım Kredi Kooperatiflerinde ve Büyükşehir Belediyesi’nde yer alıyor” dedi.
SÜT DEĞİL İLAÇ
Avrupa ülkelerinde keçi sütünün ilaç olarak adlandırıldığına da dikkat çeken Yörük, “Hastalıklara iyi gelen, sütü az olan annelerin mama yerine kullandığı, anne sütüne en yakın süt olan, artık Avrupa ülkelerinde ‘ilaç’ olarak görülen keçi sütü için ülkemizde yeterli tanıtım yapılmadığını düşünüyorum. Keçi sütü, içerisindeki maddelerden dolayı çok değerlidir. Yağ molekülleri küçük, sindirimi kolaydır. İnek sütü 1 yaşındaki çocukta gaz yapar ama keçi sütü yapmaz” ifadelerine yer verdi.
İNSAN, NE YEDİĞİNİ BİLMELİ
Peynir üreticilerinin kimyasal mayalardan kurtulup şırdan mayalı çalışmaya geçmesi gerektiğini savunan Yörük, şu ifadelere yer verdi:
“Oranları tutturulamayan karışık süt ve peynire karşıyım. İnsanlar ne yediğini bilmeli. Önümüzde dünyaca ünlü bir Çanakkale Ezine Peynirimiz var. Belirli standartları var. Eğer üreticiler süt ve peynir karışımlarında tüketiciyi kandırmak için hileye başvurmazsa ortaya çok farklı ve güzel ürünler çıkabilir. Her zaman söylediğimiz gibi; sütünüzü, üreticinin ‘sütü bozuk’ olmayanından alın.”