Yasaklar geri geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak olan kabine toplantısının başlıkları belli olmaya başladı. Uzmanlar, , restoranların kapatılması, seyahat yasağı ve Ramazan’a özel tedbir düzenlemeyle ilgili bir çok konuyu değerlendirdi.

Bugün tüm Türkiye’nin gözü Beştepe’deki kabine toplantısında olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak olan kabinenin ana gündem maddesi artan vaka sayıları olacak. Öte yandan uzmanlar Konuyla ilgili “Aşıda iyi bir noktadayız” diyen Prof. Dr. Necmi İlhan, “Böyle giderse 30 binin üzerindeki rakamlar da söz konusu olabilir.” dedi. Prof. Dr. Mustafa Çetiner ise “Bundan sonra 40 yaş üstünü Haziran başında aşılamış olursak önemli bir virajı almış olacağız” ifadelerini kullandı. Uzmanlar “Vaka sayılarındaki artışla beraber risk haritasındaki güncellemeyle birlikte restoranların tekrar paket servise geri dönmesi gündeme gelebilir.” değerlendirmesini yaptı.

RESTORANLAR KAPATILACAK MI ?

“Vaka sayılarındaki artışla beraber risk haritasındaki güncellemeyle birlikte restoranların tekrar paket servise geri dönmesi gündeme gelebilir.

Restoranların kapatılmasına yönelik gelişmeler gündeme gelebilir. Yüksek riskli illerde tekrar paket servise dönebilir bu konu hakkında bilim kurulunun bazı önerileri vardı.

Ramazan ayı yaklaşıyor Ramazan ayına ek tedbirler olur mu ? Vatandaşların iftar ve sahurlarda toplanması riski artırıyordu. Ramazan ayıyla birlikte tedbirlerin bir miktar artırılması konuşuluyor. “

AŞI ÇALIŞMALARI GÜNDEMDE

“Yerli aşı için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bir koordinasyon oluşturulmuştu, Fuat Oktay, kabineye bugün bir sunumda bulunacak. 60 yaş üzerinin yavaş yavaş aşılanmaya başlandığını görüyoruz. Aşı çalışmalarında hangi noktaya geldik bunlara bakılacak.

Dış gündemde ise Suriye ve Libya, AB ilişkileri ve Doğu Akdeniz dahil olmak üzere tüm başlıklar ele alınacak.”