AKP den E. Amirallerin bildirisine çok sert tepki

Emekli Amirallerin yayınladığı bildiriye AKP iktidarından çok sert tepkiler geldi.
Gerekirse Cumhurbaşkanı Montrö sözleşmesini de iptal edebilir diyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop açıklamayı : Darbe çağrışımlı bildiri olarak yorumladı.
Bildiriye Şentop’un yanısıra hükümet yetkilileri Twitter üzerinden tepki yağdırdı.

Şentop: “Yıllardır içeride, dışarıda vatan ve millet düşmanlarıyla cephe cephe amansız bir mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emekliler, kendi uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığı üstlenmişler; belli. Kahraman milletimiz 15 Temmuz’da sadece FETÖ’cü darbecileri değil, aynı kaynaktan beslendiğini bildiğimiz bütün darbe sevdalılarını da toprağa gömdü. Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka.”

Oktay: Haddinizi bilin
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: “Mezarlıkta ıslık çalan korkaklar misali, Millet İradesini ve Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşunu hazmedemeyen darbe seviciler demokratik kurumlara, seçilmişlere ve de Türk Silahlı Kuvvetlerine ayar verme hadsizliğinde bulunmuşlar… Haddinizi bilin.”

Soylu: Ya diğerleri
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Büyük Türk milleti üniformaya aşıktır. Üniformayı taşımak şereftir. O şerefi emekli olduktan sonra taşımak daha büyük şereftir. Demokrasiye, devlete ve millete sadakatle bağlı, rütbesini üniformasını siyaset malzemesi yapmayanları daima şükranla yad ederiz… Ya diğerleri…”

Gül: Darbe heveslileri
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: “Seçilmişlere parmak sallamaya kalkan darbe heveslileri şunu iyi bilsin, köhnemiş vesayetçi zihniyetin prangalarından kurtulan, bu zihniyetten hesap soran, gücünü milli iradeden alan bir Türkiye var artık. Bu ülkenin bekasını korumak demokrasiye saygıdan, hukuka bağlılıktan geçer.”

Diğer bakanlar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhrubaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik de benzer açıklamalar yaptı.