BAYRAM SONUNA KADAR SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ardından, koronavirüs önlemleri kapsamında alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasında açıkladı.Erdoğan 29 Nisan akşamından Bayram sonuna kadar kesintisiz sokağa çıkma yasakları aldıklarını açıkladı.
Erdoğan şunları söyledi:
-Ramazan Bayramı’nın ardından hayatımızı kolaylaştıracak adımları atabilmemiz için rakamların bugünün çok daha altına düşmesi şarttır. Avrupa’nın açılma sürecine girdiği bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmemiz gerekiyor. Aksi takdirde, turizmden ticarete ve eğitime kadar her alanda ağır bir fatura kaçınılmazdır.
BAYRAM SONUNA KADAR KESİNTİSİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.
İSTİSNALAR HARİÇ TÜM İŞYERLERİ
İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm işyerleri faaliyetlerine ara verecektir.
ŞEHİRLERARASI SEYAHAT
Şehirlerarası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirlerarası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecektir.
OTEL REZERVASYONU GEÇMİYOR
Bu defa, konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.
KAMU PERSONELİ
Hizmetlerini sürdürecek olan kamu kurumlarındaki personel uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirilecektir. Uzaktan çalışan kamu personeli de sokağa çıkma sınırlamasına tabi olacaktır.