Çoban Ressam Süleyman Şahin’ in sergisi 12 Nisan da Ankara’ da açılıyor

Çoban Ressam olarak ünlenen Süleyman Şahin 60. sanat yılı Donkişotlar serisi Resim Sergisini 12 Nisan da Pari Sanat Merkezinde açıyor.
12-23 Nisan tarihleri arasında Ankara Kalesi Atpazarı Sokak no 17 de sergilenecek olan eserler Süleyman Şahin in uzun yıllar verdiği emeklerin karmasından oluşuyor.
SÜLEYMAN ŞAHİN KİMDİR
Sanatçı 14 Nisan 1949’da Günyüzü, Sivrihisar, Eskişehir’de doğdu. “Çoban Ressam” olarak tanınan ressam Süleyman Şahin ailevi nedenlerden ilkokul 4’üncü sınıfa kadar eğitim görüp yarıda bırakmıştır. Çocuk yaşlardan itibaren çalışmaya başlayarak Ankara’da geçimini sağlamak için çobanlık yapmaya başlayan Süleyman Şahin’in resime olan ilgisi ve yeteneği fark edilince sanata yönelmiştir. Çizdiği manzara resimlerinde kırsal yaşamı işlemesi ve geçmişte çobanlık yapması nedeniyle sanat çevrelerinde “Çoban Ressam” adıyla tanınmıştır.

Sanatçı 1986’da yerleştiği Bursa’da Ressamlar Sokağı’nı kurarak burada yetenekli yeni ressamların yetişmesinde pay sahibi olmuştur. Resimlerinde Van Gogh, Edouard Manet, Claude Monet ve Sisley gibi büyük ressamları örnek almıştır. Çoban Ressam Süleyman Şahin’in çoğu yurt dışında olmak üzere özel kolleksiyonlarda müzelerde bulunan çizdiği doğa ve kırsal yaşamı anlatan 10.000 binin üzerinde portre çalışması vardır. Sanatçı evli olup yaşamını Bursa ve Ankara’da sürdürmektedir.kAYNAK:vİKİPEDİ