Kapanma Döneminde Çocuklar Eğlenirken Öğrenecek!

Kapanma Döneminde Çocuklar Eğlenirken Öğrenecek!
Çocuklarımızla beraber eve kapandığımız sıkıcı pandemi döneminde yetişkinler kadar çocuklar da her yerin kapalı olması nedeniyle evde yapılan eğlenceli aktivitelere yönelmiş durumdalar.
Bu aktivitelerin başını hiç şüpheye mahal vermeyecek bir yoğunlukla boyama kitapları çekiyor.
Uzun yıllardır çocuk gelişiminde dil öğrenimi, şekil, nesne, rakam ve renklerin öğrenimi gibi pek çok faydalı amaçla kullanılan boyama sayfalarını artık boyama kitapları almadan da kullanabilirsiniz.
Evde Eğlenirken Öğreten Aktivite: Boyama Yapmak
Boyama yapmanın faydaları saymakla bitmiyor. Bunlardan birkaçına değinmek gerekirse şöyle sıralayabiliriz,
Nesneler ve yabancı dildeki karşılıklarını beyinde eşleştirmeleri sebebiyle yabancı dil öğreniminde eşsiz bir kaynak olarak okul öncesi dil eğitiminde kullanılıyor.
Rakamları ve harfleri de boyama sayfalarında yer alan 3 adet araba, 2 adet elma gibi örneklendirmeli içeriklerle kolayca çocuklarınıza öğretebilirsiniz.
Ayrıca çocukların hayal güçlerini yansıtmaları ve stresle başa çıkmalarında önemli bir kaynak olarak öne çıkan boyama sayfalarının çocukların el göz koordinasyonu ve görsel zekalarını geliştirmek konusunda da olumlu etkilere sahip olduğu pek çok araştırma ile kanıtlanmış durumda.
Boyama Sayfası Nasıl İndirilir?
Boyama sayfalarına ücretsiz olarak erişmek için her ay 2 milyona yakın boyama sayfasının indirildiği Türkiye’nin önde gelen boyama sayfası web sitesi Çocuk Bilimi adresini ziyaret edebilirsiniz.