Esnaf feryat ediyor….Sesimizi duyan var mı ?

Pandemi salgını nedeniyle ayakta kalamadıklarını ve her geçen gün eridiklerini beliren esnaf, hükümetten mali destek ve vergi muafiyeti istiyor.
Bilindiği gibi Hükümetin pandemi aylarında halka desteği en yoksul kesimlere tek seferlik bin lira doğrudan gelir transferi ile sınırlı kaldı. Esnafın payına ise ‘ucuz kredi’ düştü. Esnaf şimdi hükümetten mali destek ve vergi muafiyeti istiyor.
GÖZLER BU AKŞAM ERDOĞAN DA OLACAK
29 Nisan’da başlayan tam kapanma süreci bilindiği gibi bu sabah saat 05.00 itibariyle sona erdi ve kontrollü normalleşme takvimi işlemeye başladı.
Bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı var . Esnafın da gözü kulağı bu toplantıdan sonra Erdoğan tarafından yapılacak açıklamada olacak. Bilindiği gibi tam kapanma sürecinde esnaf en çok olumsuz etkilenen kesimlerin başında geliyor ve yeni dönemin nasıl olacağını büyük bir merakla bekliyor.Peki, esnafın talepleri neler? En büyük taleplerden biri, esnaf bir daha tam kapanma istemiyor. Eğer kapanma olacaksa da esnafın uğrayacağı zararın artık devlet tarafından karşılanmasını istiyorlar. İkincisi de borç ya da faizli erteleme yerine doğrudan karşılıksız destek talebi var. Mevcut borçların da bu yıl sonuna kadar faizsiz bir şekilde ertelenmesi talep ediliyor. Esnafın aldığı borcu kazanamadığı için ödeyemediğine vurgu yapılıyor. Ve yine tabii SSK prim borçları sorununun da çözülmesi isteniyor.

Sesini duyurmaya çalışan Esnaf bugün yapılacak toplantıda sorunlarına çözüm bulunmasını ve feryatlarının duyulmasını,mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istiyor ve bekliyor.
İşte bu yüzden bugün normalleşme takvimi ve esnafın sorunları kabine toplantısında en önemli gündem başlıklarından biri olacak. Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yapacağı açıklamada, esnafa yönelik adımları bildirmesi bekleniyor.