HALK PAZARLARA HÜCUM ETTİ….

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Pazar Yerleri” konulu genelge sonrası, tam kapanma dönemindeki ilk pazar alışverişleri bugün tüm Türkiye genelinde gerçekleşmeye başladı. 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında açılacak pazar yerlerinde vatandaşlar, kendi ikametgahlarına bağlı mahallelerde kurulmuş pazarlara ADETA HÜCUM ETTİ. Vatandaşlar 1 hafta sonra ilk kez kurulan pazarlara yoğun talepte bulununca tezgahlar kısa sürede boşaldı.
BU NASIL TAM KAPANMA ?
29 Nisan’da başlayan tam kapanma süreci açılan pazarlarla bir kez daha delindi. Vatandaşların kimisi ihtiyaçlarını almak, kimisi ise kapalı kalmaktan bunaldığı için pazar yerlerine akın etti. Sosyal mesafe kuralı yok sayıldı. Bu sürece kapanma denilemeyeceğini söyleyen TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, işçilerin, mavi yakalıların çalışmak zorunda olduğu, pazarların açıldığı bir kapanmanın kapanma olmadığını, başarı şansının bulunmadığını söyledi.

“ÇARKLAR TAMAMEN DURMALIYDI”

Bu sürece kapanma denilemeyeceğini söyleyen Prof. Dr. Vedat Bulut, “Tam kapanma süreci zaten delinmişti işçilerin yüzde 60’ının çalışmak zorunda kaldığı, beyaz yakalıların esnek, mavi yakalıların çalıştığı bir kapanma zaten kapanma değildi. Sosyal destek sağlanarak açık hava serbest kapalı alanlar 28 gün kapalı tutulmalıydı. Parklar açık kalıp çarklar durmalıydı” dedi.
ERKENDEN TÜKENDİ
Ankara da pazar yerlerinin açılmasıyla buralara hücum eden vatandaş tezgahlarda ne bulduysa aldı ve pazarcıların elindeki sebze ve meyvelewr kıasa sürede bitti.