Kademeli normalleşme nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca peş peşe yaptıkları açıklamalarda tam kapanmanın sona ereceği 17 Mayıs tarihinden sonra kademeli normalleşmeye geçileceğinin sinyalleri verildi. Peki, Türkiye’de kademeli normalleşme nasıl olacak? İşte kulislerde konuşulan okullarda yüz yüze eğitim, sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılması ve kafe, restoranların açılmasına dair bilgilerle Türkiye’nin normalleşme planı…
OKULLAR BU YILI UZAKTAN TAMAMLAYACAK, KAFE VE RESTORANLAR AÇILIYOR
Türkiye’nin 17 Mayıs sonrası normalleşme planına göre okullar bu yılı uzaktan eğitim ile tamamlayacak, kafeler ve restoranlar saat ve müşteri kotası ile açılacak.
TURİZM İÇİN SIKI DENETİM
Turizm ile ilgili hazırlıklar da tüm hızı ile devam ediyor. Oteller çok sıkı önlemler alacak. Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve gizli denetçiler ile üç taraflı bir denetim yapılacak.
TAM KAPANMA ÖNCESİ ANADOLU’YA GİDENLERİN DÖNÜŞLERİ İÇİN ÖNLEM
Tam kapanma öncesi büyükşehirlerden Anadolu’ya gidenlerin geri dönüşleri de endişe yaratıyor. Tam kapanma kararının bitmesiyle tekrar büyükşehirlere dönecek kişiler için önlem alınması gerektiği belirtiliyor.
NORMALLEŞME PLANINDA ÖNCELİK KÜÇÜK ESNAFTA
Normalleşme kapsamında ilk olarak berber, terzi, kuaför gibi küçük işletmelerin açılabileceği konuşuluyor. Restoran ve kafelerin de dış alanlarını kullanarak saat ve müşteri kotasıyla açılabileceği konuşuluyor.
DÜĞÜN, NİŞAN, TAZİYE, ASKER UĞURLAMA İÇİN BİRAZ DAHA BEKLENECEK
Kademeli açılma süreci içerisinde düğün, nişan, taziye, asker uğurlama gibi organizasyonlara vaka sayılarının daha da düşmesinden sonra izin verilmesi bekleniyor.
KABİNE TOPLANTISI PAZARTESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kademeli normalleşme planını açıklamasının beklendiği Kabine Toplantısı’nın 17 Mayıs pazartesi günü yapılacağı biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik toplantının ardından normalleşme planını duyuracak.