Akşener.Bu proje(Kanal İstanbul) İstanbul’a yeni bir ihanettir.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Sayın Erdoğan’ın daha önce ekonomi bizim işimiz dediğinde başımıza gelenler ortada. Bu konuda ‘Bu bizim işimiz’ dediği anda ben titremeye başlıyorum. Tansiyonum değişiyor” ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul projesine sert tepki gösteren Akşener, “İstanbullu açıkça ‘İstemiyorum’ derken ısrarla ve inatla ‘Yapacağız’ dedikleri o ucube kanalı yapmalarına izin vermeyeceğiz. Marmara’yı, İstanbul’u ölüme terk etmelerine izin vermeyeceğiz. Bu proje İstanbul’a yeni bir ihanettir” düşüncesini dile getirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı  Akşener, partisinin grup toplantısında “Sakın Erdoğan’ın yerlilik ve millilik nutuklarına aldanmayın” diye konuştu.

Akşener şunları söyledi:

BU PROJE İSTANBUL’A YENİ BİR İHANETTİR”

İYİ Parti olarak doğa konusunda tavizimiz yok, olmayacak. Fatih’in İstanbulunun boğazına o yağlı ilmiği geçirmeyeceğiz. Marmara ölürken, o ihalele kenelerinizin daha fazla semirmesine daha fazla müsaade etmeyeceğiz. İstanbullu açıkça ‘İstemiyorum’ derken ısrarla ve inatla ‘Yapacağız’ dedikleri o ucube kanalı yapmalarına izin vermeyeceğiz. Marmara’yı, İstanbul’u ölüme terk etmelerine izin vermeyeceğiz. Bu proje İstanbul’a yeni bir ihanettir.

“BU PROJE, DÜPEDÜZ SOYGUN PLANIDIR”

Bu proje, milletimizin kutlu iradesine yapılan saygısızlıktır. Bu proje, düpedüz soygun planıdır. Boşuna heveslenmeyin, boşuna avuçlarınızı ovuşturmayın. Bu devran dönüyor, ilk seçimde bu iktidar gidiyor, bu saray sefası bitiyor. Şimdiden uyarıyorum, o kutlu gün geldiğinde bir kuruş bile alamazsınız. Sayın Erdoğan ve iktidarına güvenerek sakın ola bu hukuksuzluğa ortak olmayın. Sonra üzülürsünüz. Bir kuruş alamayacaksınız, ödemeyeceğiz. Aziz milletim, iktidar Kanal İstanbul fantezileriyle oyalanırken, iktidarın beceriksiz ellerinde ülkemiz hayati risklerle karşı karşıya kalıyor.