”Bu koku dünyaya yayıldı”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarına sessiz kalınmasına tepki göstererek, “Bu lağım çukuru bu kadar kokuyu dünyaya yaymışken, neden kimse konuşmuyor? Neden savcılar harekete geçmiyor?” ifadelerini kullandı.

NEDEN KİMSE KONUŞMUYOR?”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında  yaptığı konuşmada ,  Mafya lideri Sedat Peker’in açıklamalarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

-Ben lağım borusu patladı dedim meğer çukurun içinde bunlar. Koku bütün Türkiye’yi sardı ama Saray hissetmiyor. Türkiye’yi temelden sarsan bir sürü açıklamalar var Saray’dan bir cümle bile yok. AK Partili, MHP’li kardeşlerime sesleniyorum; bu lağım çukuru bu kadar kokuyu dünyaya yaymışken, neden kimse konuşmuyor? Neden savcılar harekete geçmiyor? Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devleti olmaktan çıkmıştır. Yargı asla ve asla tarafsız ve bağımsız değildir. Talimatla iş yapan bir yargı vardır. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti devletinde hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Her sabah, sabahın köründe kapınız kırılabilir ve içeri polisler girebilir. Çocuğunuza da, eşinize de, akrabanıza da silah dayatılabilir. Yeri geldiğinde öldürülebilir. Nerde yaşıyoruz? Yer altı dünyasının önemli bir aktörü açıklamalar yapıyor. Gazeteler, televizyonlar tartışıyor. İktidar sahibinden tık yok. İktidar sahipleri ve mafya ortak devleti yönetiyorlar. Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağı mafyadır.

BU BATAKTAN TÜRKİYEYİ BİZ ÇIKARACAĞIZ

Türkiye’yi bu bataklıktan biz çıkaracağız, diyen Kılıçdaroğlu’ şöyle konuştu:

Herkes bundan emin olsun. Hangi partiden olursa olsun, her partinin seçmeni gözünü bize dikmiş durumda. Türkiye’yi bu bataktan nasıl çıkaracaklar diye. Çıkaracağız. Farklı siyasi görüşlerden olan insanlar bir araya gelerek konuşabilmeli bizim topraklarımızda. Düşmanlık olmamalı. Bu bataktan Türkiye’yi çıkaracağız.