Gençlerbirliği Akdaş’a teslim

Gençlerbirliği Olağanüstü Genel Kurulu Ankara da İlhan Cavcav tesislerinde yapıldı.
Gençlerbirliği’nde Murat Cavcav dönemi oy çokluğuyla ibra edildi. Genele kurula katılan 130 delege ibra yönünde oy kullanırken 66 delege ibra edilmemesini istedi.
-Seçimlere tek aday olarak giren ve 184 delegenin oyu ile başkan seçilen Niyazi Akdaş  şunları söyledi:
“Kulübün ne kadar borcu var biliyor musunuz ? Hiç kimse net bilmiyor. 130 milyon olduğu söyleniyor. Nasıl ödenecek. 35 milyonu yabancı futbolcular istiyor. Ödenmezse transfer yasağı alacağız. Transfer yapmadan nasıl Süper Lig’e çıkacaksın ? Ben 35 yıllık iş adamıyım. Kredinin ne olduğunu çok iyi bilirim. Bakalım bu bilançoya kredi verecek banka var mı. 3-5 iş adamı kefil olursak ancak alabiliriz. Geçen sefer 25 milyon borçlanma yetkisi alındı. 130 milyon oldu. Ama bugün çoğunluk ibra etti. Ben bu kredi önergesini özellikle istedim. Can suyu olsun, transfer yasağı yemeyelim, Süper Lig’e bir an evvel çıkalım diye. Gelecek sene olağan genel kurul var. Göreceksiniz mali tablo bugünden iyi olacak.”
“Büyük bir borcumuz var. Olan olmuş. Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır. Kulübümüzü bu açmazdan kurtarmalıyız. Yoksa sonumuz diğer batan Anadolu kulüpleri gibi olabilir. Bir yıl sonra yapılacak kongrede daha iyi bir tablo ile karşınıza çıkacağımıza inanıyorum. Başaramayacağımız gördüğüm anda o koltuğu boşaltırız. Gelin sevdamızı Süper Lig’e çıkarmak için hep beraber çalışalım.”