Sahte içkiden ölenlerin sayısı altıya yükseldi

Son yıllarda alkollü içkilere sürekli zam yapılması sonucu sahte içki üretenlerin ve içenlerin  sayısındaki hızlı yükseliş  beraberinde  ölümlerin de artmasına yol açıyor.Son olarak Tekirdağ’da sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı altıya yükselirken, gözaltına alınanlardan ikisi tutuklandı.

Çorlu ilçesinde önceki gün bir kişi yolda baygın bulunmuş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Bu kişinin sahte içki nedeniyle öldüğü belirlenmişti. Dün de Emin Kırcaali’nin sahte içki nedeniyle hayatını kaybettiği bildirilmişti.

 

İlçede sahte içkiden zehirlenerek hastaneye başvuran ve tedaviye alınan Mehmet Pamukçu, Sadık Akın Usal, Altuğ Oktay ve Nurcihan Engin de yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sahte içkiden zehirlenen 11 kişinin tedavilerinin sürdüğü, beşinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Polis, zehirlenenlerin içki aldığı büfeyi belirlemiş, büfede ve sahibi Kudret U.’nun evinin bodrumundaki aramada 27 litre sahte içki bulunmuştu.

Araştırmayı genişleten ekipler, toplamda altısı işyeri olmak üzere 11 adresteki aramalarda da 52 litre sahte içkinin yanı sıra gümrük kaçağı içki ve sahte cinsel gücü artırıcı haplar buldu. Dört kişi gözaltına alındı.

.