”Son derece yararlı ve olumlu bir görüşme oldu”

NATO üyesi 30 ülkenin lideri Brüksel’de bir araya geldi. Salgın nedeniyle 2019’dan bu yana buluşamayan liderleri bir araya getiren zirve, kayıtlara İttifak’ın geleceğine yön verecek ve en az 10 yıllık yol haritasının belirlendiği toplantı olarak geçti.

Kuşkusuz zirvede gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında yapılacak görüşmedeydi.

ERDOĞAN: ABD İLE ÇÖZÜLEMEYECEK MESELE YOK

45 dakikası başbaşa heyetlerle 1,5 saat süren görüşmeden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan; ABD ile aramızda çözülemeyecek mesele yok,Sayın Biden’ı Türkiye ye ye davet ettim dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Uzun yıllara dayalı bir dostluğumuzun bulunduğu Sayın Biden ile gündemimizde yer alan konularla ilgili kapsamlı görüş alışverişinde bulundum. Hem görüş ayrılığımızın yer aldığı meseleleri hem de ortak çıkarlara sahip olduğumuz alanlardaki işbirliği imkanlarını yapıcı bir yaklaşımla ele aldık.

Salgın sonrası ortaya çıkacak yeni fırsatları da dikkate alarak aramızdaki ekonomik potansiyelin tam anlamıyla hayata geçirilmesi için atılabilecek adımları değerlendirdik. İki müttefike ve stratejik ortağa yakışır şekilde doğrudan diyalog kanallarını etkin ve düzenli şekilde kullanma hususunda mutabık kaldık.

Neticede son derece yararlı ve samimi bir görüşme oldu. Her alanda karşılıklı saygı ve çıkara dayalı verimli bir işbirliği döneminin başlaması noktasında güçlü bir iradenin olduğunu görüyoruz. Sayın Biden’la önümüzdeki dönemde bu hedefler doğrultusunda işbirliğimizi arttıracağız.