KKTC’ye Saray ve Millet Bahçesi MÜJDESİ !

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde beklenen müjdeyi açıklayarak ”KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın ne doğru dürüst bir binası külliyesi var veya parlamento binası var. Biz bunu KKTC’ye yakıştırmıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bina İngilizlere ait gecekondu. Şimdi Cumhurbaşkanlığı’nın külliyesi ile ilgili adımın proje çalışmaları bitti inşasına yakında başlıyoruz” dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıl dönümü dolayısıyla KKTC’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa’da Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu’nda milletvekillerine hitap etti.

KÜLLİYE MÜJDESİ VERDİ

“Kıbrıs’ta duyuracağım” dediği müjdesini de açıklayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

*Bilindiği gibi KKTC Cumhurbaşkanlığı’nı ne doğru dürüst Cumhurbaşkanlığı binası ve külliyesi var ve ne doğru dürüst parlamento binası var. Biz bunu KKTC’ye yakıştırmıyoruz. *Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bina İngilizlere ait gecekondu.

*Cumhurbaşkanlığı Külliyesiyle ilgili proje çalışmaları bitti. İnşasına da inşallah yakında başlıyoruz. Orada bir 500 dönüm araziyi bu iş için tahsis ettik. Hem bu külliyeleri yapacağız, gerçekten muhteşem bir millet bahçesini orada yapalım, gerçekleştirelim.