”4’üncü doz kararı tam bir SKANDAL ”

İstanbul Tabipler Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın 4’üncü doz kararının herhangi bir veri ile desteklenmediğini belirterek kararı ‘skandal’olarak değerlendirdi.

Bakanlık sabah saatlerinde sağlık çalışanları ve öncelikli gruptakilere 4’üncü doz aşı hakkı verildiğini duyurdu. Ayrıca, yurt dışına çıkışlarda bazı ülkeler tarafından iki doz BioNTech aşısı istenmesi nedeniyle, iki doz Sinovac ve bir doz BioNTech yaptıranlara 4’üncü doz aşı hakkı tanımlandı.

Sabah saatlerinde 4’üncü doz aşı için açılan randevular, sistem tarafından ileriki saatlerde iptal edildi. Aynı saatlerde 3’üncü doz aşısını yaptıranlar 4’üncü doz için randevu alabiliyorken, şu an alamıyor.

Bu gelişmelerin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından iki doz Sinovac ve bir doz BioNTech aşısı yaptıranlara dördüncü doz aşı hakkının tanımlanmasıyla ilgili ‘tıbbi bir gereklilik’ olmadığını bildirdi. Koca, kararın yurt dışı seyahatleri için özel alarak alındığını duyururken, “Bazı ülkelere girişte sadece belirli aşı türleri kabul edilmektedir” dedi.

Kaynak:Diken.com