Asıl bu yangını büyümeden söndürün….

Ankara’nın Altındağ ilçesinde, 18 yaşındaki bir gencin bıçaklanarak öldürülmesinin ardından, mahallede toplanan yüzlerce kişi Suriyelilere ait ev ve iş yerlerini taşladı.

Battalgazi Mahallesi’nde bulunan bir parkta dün gece iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda bıçakla yaralanan Emirhan Yalçın’ın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi sonrası mahallede yüzlerce kişi sokağa çıktı.

Valiliğin açıklamasında “İki vatandaşımızı yaralayanların yabancı uyruklu şahıslar olduğu tespit edilmiş olup iki şahıs gözaltına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Daha sonra valiliğin Twitter hesabı üzerinden, şunlar kaydedildi: “Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir. Halkımızın provakatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yüzlerce kişinin dükkanları ve araçları tahrip ettiği görülüyor.

AKP’den ‘Altındağ olayları’ açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Altındağ’daki olaylarla ilgili bir açıklama yaptı: Sığınmacı düşmanlığı yapan provokatörler ile sığınmacı kılığındaki provokatörler aynı şeyi hedefliyorlar. Hepsi aynı madalyonun iki yüzüdür. Ülkemize ve insanımıza zarar vermek istiyorlar