GÖLBAŞI MEZARLIĞI HİZMET BİNASI’NDA YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

GÖLBAŞI MEZARLIĞI HİZMET BİNASI’NDA YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

 

      Ankara Büyükşehir Belediyesi daha iyi hizmet verebilmek için Başkentlilerin ihtiyaçlarını önceleyen çalışmalara ağırlık veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla Gölbaşı Mezarlığı Hizmet Binası’nın yenilendiğini ve kapasitesinin artırıldığını açıkladı. Yavaş, “Mezarlık içine 500 kişilik yeni bir cami de inşa ettik. Artık hemşehrilerimiz cenaze namazı için ilçe merkezindeki camilere gitmek zorunda kalmayacak” dedi. Gasilhane ve morg sayısının artırıldığı Gölbaşı Mezarlığı Hizmet Binası’nda, 400 araçlık ve 3 bin kişilik cami avlusu da hizmet vermeye başladı.

 

      Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın sorunlarını ve vatandaşların ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmak için mesai harcıyor.

      Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı, Başkent’in en büyük mezarlık alanlarından biri olan Gölbaşı Mezarlığı’nda yeni hizmet binasını tamamlayarak, ‘Mezarlık Yerlerinin İnşaası ile Cenaze Nakil ve Defin İşlemleri Hakkında Yönetmeliği’nde belirtilen şartlara uygun hale getirdi.

     Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla Gölbaşı Mezarlığı Hizmet Binası’nın yenilenerek kapasitesinin artırıldığını duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Mezarlık içine 500 kişilik yeni bir cami de inşa ettik. Artık hemşehrilerimiz cenaze namazı için ilçe merkezindeki camilere gitmek zorunda kalmayacak. 3 bin kişilik cami avlusu, 400 otopark da hizmete hazır” dedi.

3 BİN KİŞİLİK CAMİ AVLUSU YAPILDI

      Bekleme salonunun dahi olmadığı ve bugüne kadar tek bir gasilhanenin bulunduğu Gölbaşı Mezarlığı Hizmet Binası’nda; gasilhane sayısı bay ve bayan olmak üzere 2’ye çıkarılırken, klimalı ve ısıtmalı bekleme salonu da hizmete açıldı.

     Vatandaşların acılı günlerinde 7/24 hizmet veren ve 12 cenazeyi aynı anda muhafaza edebilen son teknolojiye sahip yeni morg ünitelerinin yapıldığı Gölbaşı Mezarlığı Hizmet Binası’nda ayrıca kadın ve erkeklerin aynı anda ayrı yerlerde ikamet edebileceği bir cami inşa edildi.

     7 bin metrekarelik alana sahip Gölbaşı Mezarlığı’nda bir kısmı kapalı olmak üzere 3 bin kişi kapasiteli cami avlusu da yapıldı.

400 ARAÇLIK OTOPARK HİZMET VERİYOR

      Sınırlarının belli olmaması nedeniyle her taraftan giriş yapılabilen Gölbaşı Mezarlığı Hizmet Binası’nın her tarafı duvar ve tel örgülerle çevrelenerek güvenliği sağlandı.

      Kanalizasyonu dahi olmayan mezarlık alanında foseptik çukurlu konteyner tuvaletler kaldırılarak yerine modern bay, bayan ve engelli tuvaletleri yapıldı. Ankaralıların araçlarını güvenli ve düzenli bir şekilde park edebilecekleri 400 araçlık otopark alanı oluşturulurken, Fen İşleri Daire Başkanlığı da otoparkın asfalt serim çalışmalarını tamamladı.

      Yenileme çalışmaları kapsamında personelin çalışma ortamının iyileştirildiğini ve dinlenme odalarının yapıldığını belirten Gölbaşı Mezarlık Amiri Yasin Yorulmaz, yenileme çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

“7 bin metrekare üzerine bin metrekare alanımız var. Binamızın içerisinde 2 adet bayan ve erkek olmak üzere gasilhanemiz hizmet verecek. 100 kişilik bir bekleme ve taziye salonumuz da var. 500 kişilik mescidimiz, 400 araçlık otoparkımız ile birlikte 2 tanesi köylerde ve taşrada olmak üzere 3 cenaze yıkama aracımızla hizmet vereceğiz.”

      Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı, 12 ilçe mezarlığında yeni hizmet binalarının da temelini attı.