”HALK TV’ye yapılan saldırı, halkın haber alma hakkına saldırıdır”

HALK TV’ye yapılan saldırı, halkın haber alma hakkına saldırıdır

 

Halk TV’nin Muğla İçmeler’de gerçekleştirdiği Gökmen Karadağ ile Açıkça Muğla özel yayınına, kimliği belli kişiler tarafından baskın düzenlenmiştir. Bu saldırı halkın haber alma, gerçekleri öğrenme hakkına ve demokrasiye saldırıdır.

Halk TV’ye yönelik saldırı eleştirel yayıncılığın fişini çekme girişimidir.  Halkın haber alma özgürlüğü engellenemez.  Saldırganlar ve azmettirenler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Öte yandan, yangınlara yönelik RTÜK baskılarının ardından, yangın bölgesinde haber takibi yapan ve gerçeği halka ulaştıran Halk TV,  FOX ve  Reuters muhabirleri  akreditasyon yasaklarıyla engellenmektedir.

Basın mensupları yangın bölgesinde saldırıya uğramakta, yayınlar basılmakta, gazeteciler arasında iktidar yanlısı ve olmayanlar ayrımı yapılarak, gazetecilerin felaket bölgesine girişleri engellenmektedir.

Anayasanın  ve yasaların teminatı altında olan ifade ve basın özgürlüğü apaçık ihlal edilmektedir.

Bu ağır baskı ortamında halka  gerçekleri anlatan, felaket bölgesinde canla başla çalışan, araştıran, soran, eleştiren, meslek ilkelerine uygun ve nitelikli yayıncılık yapan  Halk TV’nin ve iktidarın hedef göstermelerine ve baskılara boyun eğmeyen, canları pahasına gazetecilikten vazgeçmeyen tüm basın emekçilerinin yanındayız.

 

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu

YanıtlaYönlendir