İnsanca yaşam istiyoruz !

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık: Açlığa ve yoksulluğa karşı insanca yaşam istiyoruz !

 

  1. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde Konfederasyonumuz  Birleşik Kamu-İş, Milli Kütüphane önünden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne yürümek ve burada basın açıklaması yapmak istedi ancak polis izin vermedi.

Konfederasyonumuz sözde konfederasyon Memur-Sen’in yetkili olmasını  protesto etmek ve görüşmelerin tiyatro olduğunu göstermek istedi.

Konfederasyonumuz ile emniyet güçleri arasındaki görüşmeler sonucunda Çalışma Bakanlığı önünde değil de Gökkuşağı Kamu Pazarı önünde açıklama yapmaya izni verildi.

 

Basın açıklamasına Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Genel Sekreteri Mücahit Dede, Genel Mali Sekreteri Ali Taştan, Genel Örgütlenme Sekreteri Hasan Kütük, Genel Eğitim Basın-Yayın Sekreteri Levent Akça, Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Mehmet Yeşildağ, Genel Dış İlişkiler ve Ar-Ge Sekreteri Doğan Altun,  Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Tamer Yiğit Güler, Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, bağlı sendikaların MYK üyeleri, bağlı sendikaların  ve üyeler katıldı.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık basın açıklamasını orman yangınlarına ilişkin üzüntüsünü dile getirerek başladı ve yangınlarla mücadele etmelerine karşı özlük haklındaki eksikliklere dikkat çekmek için de itfaiye kıyafeti ve baret taktı.