Güneş :Sorumlu benim ,gereğini yaparım

Türkiye’nin Hollanda’ya 6-1 yenildiği maç sonrası A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Başarısızlığın sorumlusu benim” dedi.

Güneş maç sonu şöyle konuştu:

-Saha içerisinde kimseyi suçlamak için değil şahsımla ilgili yapılanları saygıyla karşılıyorum. Başarısızlıkla ilgili her şey söylenebilir ama bunun sorumlusu benim. Sapla samanı karıştırıp ortalığı toz dumana katmaya gerek yok. Bu oyuncular iyi işler yaptı. Başarılı olup başarısızlığı unutturamadık. Bugün şahsımla ilgil eleştirileri normal karşılıyorum. Sonuçta bir müsabakayı kaybettik. Beni seven de sevmeyen de üzülüyor. Eğer Türkiye’yi sevmişse üzülmüştür. Bu oyunculara dokunup onları yaralayanlar yanlış yaparlar. Yönetimin suçu yok. Seçimleri yapan benim. Sorumlusu da benim.”

DÜZEN VE ŞEYTANLIK KARIŞMIŞ”
Bu maçın mazeretinin olamayacağını vurgulayan Şenol Güneş, “Sorumlusu benim. Oyuncular görev adamıdır. Görev verdiğinizde aslanlar gibi görevini yapar. Üzgünüm. Bu işe başlarken, herkesin isteğiyle geldim ama bir senedir ekonomiyle başlayan düzen ve şeytanlığın karıştığı bir düzen oluştu. Düzen ve şeytanlık karışmış. Düzen artık şeytani olmuş. Bu sonuçları alarak şeytani düzeni bozabilirdim ama bozamadım” ifadelerini kullandı.

Durum değerlendirmesini her zaman yaptığını belirten Şenol Güneş, “Başarısızlık neyse onu da söylerim. Doğru olan şeylerin bozulmasından yana değilim. Oyuncular da kendilerine sahip çıksınlar. Başarılı olmalarını istiyorum. İyi sonuçlar aldığımızda da aynı şeyi söylüyorum. Hiçbir oyuncunun yukarıyla beklentisi olmasın. Sorumluluktan kaçmam. Doğru olan şeyler bozulmamalı, şahsımla alakalı değil. Oyunculara da ‘İşlerine sahip çıkın’ dedim. Benim, onları korumaya ihtiyacım var, onların beni değil. Ben, ülkem ve takım için en doğru olanı yapabileceğimi biliyorum.” açıklamasını yaptı.