Meteoroloji’den uyarı:KAR GELİYOR

Meteoroloji’den uyarılar peş peşe geliyor. MGB’den yapılan açıklamada bugün sıcaklıkların 10 derece birden düşeceği ve pek çok yerde kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Kar yağışı Karadeniz üzerinden yurda giriş yapacak.

MGM’den yapılan uyarıda sıcaklıkların düştüğü ve perşembe günü için kar ve dolu uyarısı yapıldı. Bugün sıcaklıkların 10 derece birden düşeceği ve pek çok yerde kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Kar yağışının Karadeniz üzerinden yurda giriş yapan soğuk hava dalgası ile geleceği duyuruldu.

Ayrıca bu akşam Karadeniz üzerinden gelip ülkeyi etkisi altına alacak soğuk hava dalgası dolayısıyla dolu ve kar yağışı uyarısı da yapıldı.

Meteoroloji açıklamasına göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye, Hatay kıyıları, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin’in kuzey kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri)olması bekleniyor.