“NEYİN BEKASINI DÜŞÜNDÜKLERİNİ DAHA İYİ ANLIYORUZ”

KONYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE TORPİLLER HAVADA UÇUŞTU
İYİ PARTİLİ YOKUŞ: “İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AK PARTİ BİNASI GİBİ!”

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nde yaşanan çifte standardı ve kayırmacılığı anlattı. Yokuş, “İl Sağlık Müdürlüğü, AK Parti binası gibi” dedi.
Konya İl Sağlık Müdürlüğünde, İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, kurumu AKP’lilerle doldurdu. AKP’li siyasetçilerin yakınları, müdürlüğün farklı kademelerine yerleştirildi. Tepki çeken atamalar ise şöyle:
TORPİLLER HAVADA UÇUŞTU!
Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı’na AKP İl Başkanı Hasan Angı’nın dünürü Dr. Ahmet Ergin, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na ise AKP eski İl Başkan Yardımcısı olan Dr. Hasan Çiftçi Başkan olarak görevlendirildi.
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın kuzeni Necati Elvan Personel Hizmetleri Başkan Yardımcılığı’na getirilirken, AKP Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir’in oğlu Dr. Muammer Özdemir ve yine AKP Konya Milletvekili Tahir Akyürek’in kardeşi Dr. Bahattin Akyürek ise Sağlık Hizmetleri, İlaç ve Tıbbi Cihaz Başkan Yardımcılığına getirildi.
Müdür Koç, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcılığına AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı’nın kardeşi Dr. Yunus Ağralı’yı, Numune Hastanesi Başhekim Yardımcılığına AKP Çumra eski Belediye Başkanı olan Dr. Mehmet Oğuz’u,  AKP’li eski Halkapınar Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Ersüllü’yü de Ereğli Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olarak atadı.
“NEYİN BEKASINI DÜŞÜNDÜKLERİNİ DAHA İYİ ANLIYORUZ”
Skandal görevlendirmelere tepki İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’tan geldi. İYİ Partili Yokuş, “Burası AKP il başkanlığı değil, Konya İl Sağlık Müdürlüğü. Her seferinde bekadan bahsedenlerin gittiklerinde neyin bekasını düşündüklerini şimdi daha iyi anlıyoruz. Konya İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki bu akraba kayırmacılığı maalesef ki yurdumuzun her tarafında var. Bu durum AKP iktidarının 20 yılda ülkemizi getirdiği nokta. Sağlıkta çağ atlattıklarını söyleyenler meğer kendilerine ve akrabalarına yaptıkları torpillerle çağ atlamışlar. Konya’da sağlık sektöründe yaşanan birçok sıkıntı ve sorunun sebebi işte bu liyakatsiz atamalar” şeklinde konuştu.