YENİ AOÇ İÇİN İLK ADIM ATILDI   -20 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞUYOR

YENİ AOÇ İÇİN İLK ADIM ATILDI

 

-20 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞUYOR

 

Yeni Atatürk Orman Çiftliği olacak Bademlidere Kent Ormanı ve Parkı’nda ilk adım atıldı. 750 bin metrekarelik alanı kapsayacak kent ormanı ve park için ilk ağaçlar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle dikildi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Belediye başkanlarımız sosyal belediyeciliğin nasıl yapıldığını herkese gösteriyor. Sosyal belediyecilik doğrudan insana dokunarak oluyor. Birbirinden güzel hizmetleri için başta Alper Başkan’a, Çankaya’yı daha da güzelleştirdiği için, Mansur Başkan’a Başkentimizi daha güzel ve hoş kıldığı için teşekkür ediyorum” dedi. Kılıçdaroğlu, ağacın ve yeşilin hayat demek olduğunu söyledi ve “Bozkırın ortasındaki Ankara’yı yeşillikler içinde bir kente dönüştürmek için çaba gösteren belediye başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Ağaç dikim töreninde ülkemizde yaşanan orman yangınlarında hayatını kaybeden 8 yurttaşımız da unutulmadı. Törende yangın şehitleri için birer çınar ağacı dikildi.

Başkan Alper Taşdelen törende “Kaynaklarımızı ranta değil halka açmaya, ilkleri yapmaya, rekorlar kırmaya devam ediyoruz. Çankaya kent içinde ormana ve yeni şehir parkına kavuşuyor. Bademlidere’de tapulu 750 dönüm arsamızı imara, betona değil, ormana açıyoruz. 500 dönümü ağaçlandırarak orman, 250 dönümü park ve rekreasyon alanı yapıyoruz. 20 bin yeni ağaç dikeceğimiz Bademlidere Şehir Parkı, her metrekaresi ile yeşilin, doğanın bütün güzelliklerini içerecek” diye konuştu.

 

7 YILDIR BİR KURUŞ KREDİ KULLANMADIK

Sadece Ankara’da değil Türkiye’nin her köşesinde vatandaşların gelip göreceği, mutlu olacağı bir şehir parkı inşa edeceklerini söyleyen Başkan Taşdelen sözlerine şöyle devam etti:

“750 dönümlük bu arazi belediyemizin tapulu malı… Biz bu araziyi imara açmadık. Ranta çevirmeyi aklımıza dahi getirmedik. Atatürk Orman Çiftliği yüreğimizde öyle bir yer etmiş ki biz de bu arazimizin tamamını Atatürk Orman Çiftliği’ne benzer bir şekilde inşa edeceğiz. Dünyanın en büyük kent parklarından birini başkentimize ve Çankaya’mıza kazandıracağız. Atamızın hatırasını yeniden Çankaya’da yaşatacağız. Parkımızın içinde evcil hayvan alanı olacak. Spor alanları olacak. Piknik alanları ve macera parkı olacak. Çocuklarımız parkımıza geldiğinde hayvanları sevecek. İçinde ponny park olacak parkımızda miniklerimiz midilllilere binecek. Parkımız çok güzel bir yaşam alanı olacak. İşte bu yüzden buraya ikinci Atatürk Orman Çiftliği diyoruz. AOÇ’yi ranta açanlara, AOÇ’yi talan edenlere karşı biz 750 dönümü yeniden Ankara’mıza kazandırıyoruz.”

 

ARALIK’A KADAR 25 TEMEL ATMA VE AÇILIŞ

Çankaya Belediyesinin 2021 yılı yatırımları içinde ilk temel atma törenini 7 Eylül’de Mürsel Uluç Mahallesi’nde yaptıklarını kaydeden Taşdelen, 7 Eylül’den Aralık ayının ortasına kadar 25 temel atma ve açılış gerçekleştireceklerini müjdeledi. 25 yeni yatırımı sadece yılın ikinci yarısında hayata geçireceklerini vurgulayan Taşdelen, yılı sonuna kadar açılışını ve temel atmasını gerçekleştirecekleri yatırımların sadece 2021 programına dâhil olduğunu belirtti.

Taşdelen, “Bu saydıklarım 5 yılda yaptıklarımız değil. Sadece 2021 yılının ikinci yarısında yaptıklarımız. 2022’de bir bu kadar daha gelecek. Kısaca Çankaya’da durmadan, yorulmadan hizmet üretmeye devam edeceğiz. 7 yıldır çok çalışıyoruz. Hız kesmeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra önceki dönem CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Kılıçdaroğlu, Çetin, Yavaş ve Taşdelen tören sonunda birlikte ağaç dikip ağaçlara can suyu verdi.