‘AİHM’i dinledikten sonra gereğini yapacağız’

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP ve CHP’nin tezkereye ‘hayır’ oyu vermesiyle ilgili olarak”HDP ile CHP zillet ittifakı olarak cibilliyetlerinin gereğini yaptı. Terörle mücadeleyi onların desteğinin dışında sürdürüyoruz” dedi. Erdoğan, AİHM’in Osman Kavala kararı hakkında ise ”AİHM’inkini de Konsey’inkini de dinleriz; dinledikten sonra da biz üzerimize düşeni yaparız. Gereği neyse bunu yapacağız” mesajını verdi.

Azerbaycan’daki temaslarının ardından dönüş uçağında gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan’ Atmış olduğumuz adım birilerine gövde gösterisi değil, sadece Türkiye’de görev yapan büyükelçilerin Türkiye’nin iç işlerine müdahil olmaması anlamındadır.dedi.

Erdoğan’ın  Osman Kavala ilgili değerlendirmesi ise şöyle:

*Benim herhangi bir beklentim yok. Benim sadece tek beklentim var; biz bildiğimizi okuruz. Konsey bildiğini mi okur; okusun. Onlar ne okuyor; dinleriz, görürüz. AİHM’inkini de Konsey’inkini de dinleriz; dinledikten sonra da biz üzerimize düşeni yaparız. Gereği neyse bunu yapacağız. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak bu makamda bulunduğum sürece üzerime düşen görevi dört dörtlük yaparım. Acaba şu ne der, bu ne der; bunlara hiç bakmam. Benim aldığım terbiye bu, yetişme tarzım bu. Ölene kadar da aynen bu istikamette devam ederim, devam edeceğim.