”Erdoğan artık Türkiye’nin önündeki en büyük takozdur”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a çok sert sözlerle yüklendi.

” Erdoğan artık Türkiye’nin önündeki en büyük takozdur. Demokrasinin, büyümenin, gelişmenin önündeki en büyük takozdur.”diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

-Kara kış kapıda. Erdoğan’a yaptığım çağrıyı yineliyorum: Ülkemizdeki yoksul hanelerin yok olup savrulmaması için derhal bir Kara Kış Fonu oluştur. Kaynağı nereden bulacağını da artık biliyorsun. Kaybedecek vakit yok, hemen yap bunu!

CHP nin  grup toplantısında konuşan  Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

 

– Daha kış bile gelmeden 2021’in ilk 5 ayında 1 milyon 525 bin abonenin elektriği kesildi. Saray duyuyor mu bunu? Onların tamamının tuzu kuru. İradesini kiraya vermiş olanlar TBMM’de halk yararına çalışamazlar.

– 2020 Ekim’inden 2021 Ekim’ine kadar tam 31 kez elektrik, doğalgaz ve akaryakıt ürünlerine zam yaptılar. Elektrik dağıtıcıları “En az yüzde 45 zam olmazsa dükkanı kapatacağız” diyorlar. Bu vatandaş ne yapacak? Erdoğan bunları biliyor, neden önlem almadı? 128 milyar dolarımız olsaydı böyle bir tabloyla karşılaşmayız.

– Ekrana çıkıp “ABD’nin, İngiltere’nin halini görüyor musunuz, benzin yok” diyor. Adam hayal aleminde geziyor. Ve bu devasa TC Devletini yönetiyor. Sen Adana’da miting yaparken polisin yiyeceklerini vatandaşlar topladı. Sana bunu göstermediler mi?

TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK TAKOZ

– İktidar kışa hiçbir hazırlık yapmadı. Sadece 9 ayda Londra’daki tefeciye 124 milyar lira faiz ödediler. 9 ayda vatandaşa sadece zam verdiler. Faiz lobisinin bir numaralı adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır.

– Erdoğan artık Türkiye’nin önündeki en büyük takozdur. Demokrasinin, büyümenin, gelişmenin önündeki en büyük takozdur.