Artık yeter kadın cinayetlerini durdurun!    


TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube 46. Yönetim Kurulu yayınladığı bildiride İstanbul da Mimar Başak Cengiz in bir sapık tarafından katledilmesi ile ilgili olarak yayınladığı bildiride ” Cezasızlık kadınları canilerin açık hedefi haline getirmektedir. Artık yeter kadın cinayetlerini durdurun!    ”denildi.

Yapılan yazılı açıklama şöyle:-Hayatının baharındaki, Mimar Başak Cengiz’in sokak ortasında  vahşice katledilmesi, kadına yönelik şiddetin meşrulaştırılmasının, kadın cinayetlerine yönelik cezasızlık kültürünün sonucudur.

Bu cinayetlerin sorumlusu İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede imzasını çekenlerdir. Kadın düşmanlığının, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin körüklenmesi, şiddeti önlemesi gereken mekanizmaların iktidarca işlevsiz hale getirilmesi kadınları canilerin açık hedefi haline getirmektedir.

Artık yeter, kadın cinayetlerini durduracak yasal düzenlemeler acilen hayata  geçirilmeli ve katiller en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak üzüntü ve öfkemizi paylaşıyor, meslektaşımızın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube 46. Yönetim Kurulu