ÇANKAYA’DA KASIM BİR BAŞKA GÜZEL

ÇANKAYA’DA KASIM BİR BAŞKA GÜZEL

Kültür ve sanatın başkenti Çankaya, Kasım ayını 6 sergi, 3 konser ve 3 büyük film festivaliyle karşılıyor. Pandemi koşullarını dikkatle uygulayan Çankaya’nın kültür merkezleri, Kasım ayında da sanatseverlerin ilk adresi olacak.

Çankaya Belediyesi kültür sanat etkinlikleriyle Ankara’nın merkezi olmaya devam ediyor. Sanata ve sanatçıya desteğini artırarak sürdüren Çankaya Belediyesinin kültür-sanat mekanlarında, Kasım ayı sanatla buluşma zamanına dönüşüyor. Pandemi koşullarını dikkatle uygulayan Çankaya Belediyesi kültür merkezlerinde bu ay birbirinden değerli 6 sergi, 3 konser ile Arjantin Filmleri Festivali, 12. Çağdaş İtalyan Filmleri Haftası ve 26. Gezici Festival günleri Başkentli sanatseverlerle buluşacak.

YENİ SERGİLER 2 KASIM’DA BAŞLIYOR
Çankaya’da Kasım ayının açılışını Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi (DTÇSM) yapacak. DTÇSM  ilk olarak 2 Kasım’da sanatçı Sadık Arslan’ın kişisel sergisi “Beyaz Gölgeler”e ev sahipliği yapacak. İran sınırı Van’ın Çaldıran ilçesinde yaşanan trajik göçmen ölümlerine dikkat çeken sergi, 16 Kasım’a kadar sanatseverlerle buluşacak.
DT ÇSM Kasım’da ayrıca iki mimari sergiye birden ev sahipliği yapacak. “Klasik Modernizmin Mimarisi: Jean Molitor’un Ankara’dan Helsinki’ye Fotoğrafik Yolculuğu” sergisi 4 – 22 Kasım’da, Mimarlar Derneği’nin “Türkiye Büyük Millet Meclisi 1920 – 2020” sergisi ise 20 – 29 Kasım tarihleri arasında başkentlileri ağırlayacak.
Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği’nin geleneksel üye ve atölye sergileri açılışı ise bu yıl 15 Kasım’da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak. Ali Can Ergüç’ün müzik dinletisi eşliğinde başlayacak sergiyi, fotoğraf sanatı meraklısı Başkentliler, 22 Kasım’a kadar gezebilecek.

ECEVİT’İ ANIYORUZ
Kasım ayında Zülfü Livaneli Kültür Merkezi ise “Bülent Ecevit” anma sergisi ile sanatseverlere kapılarını açacak. Eski Başbakan, devlet adamı, gazeteci ve şair “Karaoğlan” Bülent Ecevit’in aramızdan ayrılışının 15. yılında gerçekleşecek “Siyasi Yaşamda Onurlu 50 Yıl” sergisi 6 – 14 Kasım’da Başkentlilerle buluşacak. Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’ndeki ikinci etkinlikte de “Ekim Geçidi” sergisi olacak. 20. yıl özel sergisi, 17 – 30 Kasım tarihleri arasında sanatseverleri konuk edecek.

KASIM AYI FİLM FESTİVALLERİ AYI
Çankaya Belediyesi Kasım ayında 3 büyük film festivaline de ev sahipliği yapacak. Festivaller 3, 4 ve 5 Kasım’da DTÇSM’deki Arjantin Film Festivali ile başlayacak. Festivalde ünlü yönetmenler Pablo Trapero, Damián Szifrón ve Santiago Mitre’nin üç filmi sinemaseverlerle buluşacak.
12. Çağdaş İtalyan Filmleri Haftası da 12 – 16 Kasım tarihlerinde DTÇSM’de gerçekleşecek. İlk yılından bugüne Ankaralı sinemaseverlerin büyük ilgi ve beğenisini toplayan sinema haftası, geçtiğimiz yıl pandemi koşulları nedeniyle başlattığı hem salonda hem de çevrimiçi eş zamanlı gösterimlerle daha geniş bir kitleye ulaşmıştı. Bu yıl da gösterimler hem salonda hem de çevrimiçi olarak gerçekleşecek ve katılım ücretsiz olacak.
Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi, 26 Kasım –  2 Aralık tarihleri arasında 26. Gezici Festival’e ev sahipliği yapacak. Sinemanın seçkin örneklerini Türkiye’nin farklı kentlerindeki seyircilerle buluşturmak, kültür hayatımızı zenginleştiren karşılaşmalara vesile olmak için yıllardır aynı heyecanla yollara düşen Gezici Festival bu yıl 26. yaşını kutlayacak.

10 KASIM ANMASI
Çankaya Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nda iki büyük konserlerle Çankayalıları buluşturacak. 9 Kasım’da Atatürk’ün en sevdiği opera olan Tosca’dan aryalar konseri ile başlayacak etkinlikler, DTÇSM’de 10 Kasım’da düzenlenecek “Atatürk’ten Kalan Şarkılar konseri ile devam edecek.  Geçmişten günümüze Cumhuriyeti ve Atatürk’ü hatırlatan eşsiz güzellikteki şarkıları bir araya getiren Çankaya Belediyesi, Ceren Kara’nın konseri ile anma etkinliği düzenleyecek.