”Cumhur İttifakında ÇATLAK yok ! ”

MHP lideri Devlet Bahçeli , son günlerde AKP’li bazı isimlerin cumhurbaşkanı seçilmek için gerekli ‘yüzde 50 artı 1’ şartını tartışmaya açmasını  eleştirdi.Bahçeli Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek yüzde 50+1’in gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini iddia etmesine  ise”FETÖ’cü Fehmi Koru da aynı şeyleri söylüyor. Çiçek’in beyanatı bize göre kuşku veridir. Bu tartışma gereksizdir.””şeklinde değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’yle kurdukları ‘cumhur ittifakı’nda çatlak olmadığını da söyledi.

Bahçeli TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Milletvekili seçmiyoruz, belediye başkanı muhtar seçmiyoruz, cumhurbaşkanını seçiyoruz. Yüzde 50+1’i eleştirenleri anlayışla karşılamamız abesle iştigaldir. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek yüzde 50+1’in gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini iddia ediyor. Bu tuhaf sözlerin benzerini Türkiye’nin istikrarsızlığa gömülmesini isteyen çevreler de ileri sürüyor.

Sayın Çiçek, sizin kafanız dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Açıkla da bilelim niyetini öğrenelim. Türkiye’nin kaostan işgalden kıl payı kurtulduğunu ne çabuk hafıza kayıtlarından çıkardınız? Kimlere şirin görünmeye çalışıyorsunuz? FETÖ’cü Fehmi Koru da aynı şeyleri söylüyor. Çiçek’in beyanatı bize göre kuşku veridir. Bu tartışma gereksizdir.”

‘Tek yön bilet al’

Bahçeli, “Helalleşme yolculuğuna çıkıyorum”diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na“Kılıçdaroğlu… Sana güle güle, uğurlar olsun. Biletini tek yönlü alman temennimdir” diye seslendi.