”Ekonominin kitabını yazdık”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘ekonominin kitabını yazdıklarını ve yazmaya devam ettiklerini’ söyledi.

İstanbul Kongre Merkezi’ndeki Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması’nda konuşan Erdoğan, sözü 1915 Çanakkale Köprüsü’ne getirdi.

Köprünün özelliklerinden bahseden cumhurbaşkanı, 2,4 milyar avroluk köprünün ‘yap-işlet-devret’ modeliyle yapıldığını, 12 yıl sonra da devlete kalacağını dile getirdi.

Erdoğan, Türk ve Koreli firmaların işbirliğiyle yapılan köprüde 5 bin kişinin çalıştığını belirterek, “‘Millet aç’ diyor… Bu mesele, ekonomide kafanız nasıl çalışıyor, buna bakıyor. Biz bu noktada ekonominin kitabını yazdık. Yazmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, Gezi olaylarıyla ilgili de şunları söyledi: “Belediyelerde vatandaşlarımı sokağa atan sizsiniz. İşçilerimizi sokağa atan sizsiniz. Hani kimseyi kapıya koymayacaktınız. Akşam yalan sabah yalan… Kardeşlerim Türkiye’ye hizmet yolculuğumuzda gizli açık pek çok müdahaleye maruz kaldık. Gezi’de Bay Kemal Taksim’deydi, senin ne işin var orada ya? Çünkü o da Gezi’ci. Bunlar değil miydi, Bezmialem Valide Sultan Cami’nin içine bira kutularıyla girenler… Camiden başbakanlık ofisine loderlerle kanal açarak gidenler bunlar değil miydi? Ah kardeşlerim ah… Bunlar tahribat yapar, biz ise iş yaparız.”

Kaynak:Diken.com