İYİ Parti Türkkan’ ın cezasını kesti !

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, bugün partilerinin TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın görevden ayrılmasının ardından bir basın açıklaması düzenledi.

Ağıralioğlu, Türkkan’ın yaptığını görmezden gelmeyeceklerini belirterek, Türkkan’ı grup başkanvekilliği görevinden çektiklerini belirtti.

AKP’ye de yüklenen Ağıralioğlu, “Biz hata yapanları geri çekebiliyoruz, siz makamında yükseltiyorsunuz” dedi.

Ağıralioğlu, şunları kaydetti: “Partimiz kurulduğu günden beri çeşitli itham ve hakarete maruz kaldı. Ancak hiçbir gerekçe Lütfü Türkkan’ın yaptığı hatayı görmezden gelemez. Biz hatasının bedelini ödeyen bir partiyiz. Yanlışı yapanı görevden çekmeyi bilir. Bugün de Türkkan’ı görevden çekiyoruz. Bizim kitabımızda böyle bir küfrün, hakaretin yeri yoktur. Biz hata yapanları makamdan çekiyoruz. Siyasette bazen böyle yanlışlar olabilir ama bunlardan sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmak milletin devlete hürmetine ve siyasete güvenine zarar verir.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyareti sırasında, kardeşini 1997’de hayvan otlatırken PKK saldırısında kaybettiğini söyleyen Tahir Gümren adlı kişi, Akşener’in HDP’yi savunduğunu söylemişti. Gümren’in yanına giden Lütfü Türkkan’ın da kendisine küfrettiğini ifade etmişti. Türkkan yayınladığı bir video ile küfür ettiğini kabul etmiş ve özür dilemişti. Dün de İYİ Parti grup başkanvekilliği görevinden istifa etmişti.