Kılıçdaroğlu’ndan ;gençlere özgürlük vaadi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlara yeni çağrısında “Mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratları devlette tutmam” dedi.

Meclis’te partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri, gençlere seslenerek özgürlük vaadinde bulundu.

CHP lideri, şunları söyledi: “Ne yaparlarsa yapsınlar kendi sonlarını getiriyor. Birileri 15 Temmuz’u Allah’ın bir lütfu olarak kabul edip milletin ensesinde boza pişirmeye başladı. KHK’yla ihraç edilip hakkında beraat kararı verilenler, göreve iadesi karar verilenlerin tamamını görevlerine iade edeceğiz.”

Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığını belirterek bürokratlara yönelik çağrılarına yenisini ekledi: “AYM kararlarını uygulamayan bürokratlar talimatı kimden aldılarsa, aynı şeyi yapmasınlar. Yaptıkları taktirde onları devletin bürokrasisi içinde tutmayacağım açık ve net söylüyorum.”

ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmeyi değerlendiren Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı ABD başkanı karşısında ‘kuzu’ olarak tanımladı, ‘gözlerinin güldüğünü’ söyledi.

Bahçeli “CHP ne yapıyor diye Anadolu’ya milletvekillerini göndereceğim” demiş. Memnun oldum. Bir pazara, ayakkabı tamircisine gitsinler, CHP ne yapıyor diye sorsunlar. Gerçekten CHP’yle gurur duyuyorum. Demek ki Cumhur İttifakı’nın ortağına da yol gösteriyoruz. Gir milletin arasına ve gerçekleri gör diyoruz.

CHP’nin kampanya haline getirdiği “128 milyar dolar nerede?” sorusunu bir kez daha tekrarlayan Kılıçdaroğlu, AKP’lilerin kamuoyu önünde yalan söylediğini, 128 milyar doların halk yararına kullanıldığı iddiaları gerçeği yansıtmadığını kaydetti.