”Millet erken seçim istiyor,getir sandığı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin olağanüstü MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada ”sadece biz değil millet erken seçim istiyor ”dedi.

Dolar krizi üzerine TL’deki tarihi kayıp hakkında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, her konuşmasıyla ekonomiyi allak bullak ediyor. Geldiğimiz nokta kritik nokta. Fakir fukaranın çocukları açlığa mahkum edilecek. Açlık fakirin kapısında. İnsanlar çocuklarını doyuramayacaklar” ifadelerini kullandı.

”Bütün bu tabloların tek sorumlusu kifayetsiz, kibirli Erdoğan’dır. Kibrini yenememiştir, kibrine teslim olmuştur. Kibir şeytan işidir”.diyen CHP lideri şunları söyledi:

-Ne dış mihrakı kardeşim? Dışarıdan kimliği belirsiz 13 milyar dolar para geldi, kimin parasıydı bu para?  Dış mihraklar hangileri çık söyle. Milleti kandıracağını sanıyor. Millet artık bu numaraları yemiyor. Vatandaş cebindeki paraya, elektrik faturasına bakıyor. Her gelenin aldattığı bir adam Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetebilir mi? Sen çocuk musun? Bütün vatandaşlarıma seslenmek isterim. Erdoğan ve şürekasının tek hedefi vardır, Türkiye’yi fakirleştirmek. Türk Lirası ne kadar pul haline gelirse Erdoğan o kadar memnun oluyor, çünkü dolar baronlarına hizmet ediyor. Bankada doları olan köşeyi dönüyor. Bir günde yüzde 20-25 kâr elde ettiriyor. Kime hizmet ettiği belli.

Bunlar gayrimillidir, destekleyenler de gayrimillidir. Seni ve şürekanı seçime zorlamak için elimden ne geliyorsa yapacağım. Sandığı getireceksin, yönetemiyorsun, erdeminle git. Erken seçim talebi milletin talebidir.”