”MÜKERRER OY KULLANIMININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN PARMAK BOYASI ŞARTI YENİDEN GETİRİLMELİDİR.”

CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ ALİ HAYDAR HAKVERDİ’DEN PARMAK BOYASI İÇİN KANUN TEKLİFİ

 

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 2008 Yılında Yürürlükten Kaldırılan Parmak Boyası Şartının Yeniden Uygulanması İçin Kanun Teklifi Verdi.

Hakverdi, TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifinin gerekçesinde; “Seçmen iradesinin, seçim sonuçlarına sağlıklı bir şekilde yansımayacağı kaygısı vatandaşlarımızı tedirgin etmektedir. Seçim yarışının adil ve güvenilir bir şekilde yapılabilmesi ve sonuçların herhangi bir tartışmaya mahal vermemesi adına; gerekli uygulamalar hayata geçirilmelidir. İlgili kanunda yapılacak değişiklikler ile; seçimlerde kullanılan parmak boyasının yeniden uygulamaya konularak, olası seçim hilelerinin ve mükerrer oy kullanımının önüne geçilecek ve seçmen iradesinin en sağlıklı şekilde sonuçlara yansıması sağlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

MÜKERRER OY KULLANIMININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN PARMAK BOYASI ŞARTI YENİDEN GETİRİLMELİDİR.

Hakverdi, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Büyüyen ekonomik kriz, dış ve iç politikada yaşanan çıkmaz nedeni ile; Türkiye artık yönetilememektedir. Kamuoyunda yükselen değişim talebi, eşiği aşmış ve ülkemiz seçim sath-ı mailine girmiştir. Vatandaşlarımız yalnızca yeterlilik anlamında değil, seçimler konusunda da iktidara güvenmemektedir. Adil ve güvenilir seçimlerin yapılması için, gerekli tedbirler alınmalı ve kamuoyunda bu yönlü oluşan kaygılar giderilmelidir. Özellikle de mükerrer oy kullanımının önüne geçilmesi açısından 2008 yılında kaldırılan parmak boyası şartının yeniden hayata geçirilmesi, alınacak temel tedbirlerden biridir.” ifadelerini kullandı.