‘Ülkenin hali harap”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı  konuşmada , AKP ve MHP seçmenine seslenerek “Ne kadar yolsuzluk varsa ilk alkışlayan Sayın Devlet Bahçeli’dir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,‘helalleşme yolculuğu’nda kimlerle helalleşeceklerini anlattı.

Kılıçdaroğlu nun yaptığı konuşmanın ekonomi ile ilgili bölümü şöyle:-Türkiye’nin sorunları çok, sorunları bizzat her bir vatandaş tek tek yaşıyor. Ama sorunları yerinde tespit etmek, o sorunları aşmak için çözümler üretmek hepimizin görevidir. Kayseri’ye yarın seçim varmış gibi giden 38 milletvekilimiz vatandaşların dertlerini dinledi ve onlara şunu söyledik; her birimiz bu sıkıntıları yaşıyoruz ayrıca bizler çözüm üretmek istiyoruz ve bunun için mücadele edeceğiz, halktan destek istiyoruz. Vatandaşların şikâyetleri var; emekli bir vatandaşımız ‘Ülkenin hali harap, geçinemediğimiz için gündelik inşaat işlerine gidiyoruz, 600 milletvekilimiz var 1800 liraya bir tanesi geçinsin ben her ay maaşımı ona vereceğim’ diyor. Doğru söylüyor. Bir de sarayda oturanlar var. Onlara da teklif ettim emeklinin halini öğrenmek istiyorsanız bir ay 1800 lira alın geçinebiliyor musunuz geçinemiyor musunuz bir bakın bakalım.

Pahalılığın can yaktığını biliyorum, insanların geçinemediğini biliyorum. Gaziler geçinemiyor, şehit yakınları onlara bağlanan aylıklarla geçinemiyor. Bugün aldığını esnaf yarın yerine koyamıyor, saat başı etiketler değişiyor. Bütün bunlara rağmen merak etmeyin diyoruz, biraz sıkıntı çekeceksiniz ama geliyor gelmekte olan. İlk yağacağımız işlerden biri devleti derleyip toparlamaktır. Devleti yönetmek zor değildir. Devleti liyakatle adaletle yönetirseniz bütün sorunları aşarsınız. İşi ehline vereceksiniz ve görev bekleyeceksiniz ondan.