CHP li Başkanlardan ”HODRİ MEYDAN”

İstanbul Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu, yanında CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun  ABB Başkanı Mansur Yavaş  ve diğer CHP li Başkanlarla ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ‘terör teftişi’ başlatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yanıt vererek, Öcalan’ın mektubunu hatırlatarak “31 Mart seçimlerinde cezaevinden rakibim lehine istenen mektup utanılacak bir mektuptur” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı CHP Genel Merkezi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ‘terör teftişi’ başlatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

İmamoğlu, İBB’ye başlatılan ‘terör’ teftişiyle ilgili şunları söyledi:

Sayın İçişleri Bakanının ifadeleriyle ilgili öncelikle şunu söyleyeyim. Teftiş doğaldır. CHP’li belediyeler olarak teftiş edilmekle ilgili hiçbir sorunumuz yoktur. Teftiş edilmiştir, edilecektir. Gelen her müfettişimizi de nasıl karşıladığımızı, nasıl ağırladığımızı bilirler.

Öncelikle İBB Başkanı olarak 16 milyonluk bir kentin başkanı olarak İstanbul’da 86 bin çalışanı olan bir belediye başkanı olarak bu açıklamayı kınıyorum. Başka bir boyutuyla kınıyorum. İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması böyle. Burada bütün terör örgütlerinin kalın puntolu, kırmızı harfle reklamını yapan bir bakanlık. Bu açıklama biçimini de devlet adabına uygun olmadığını ve bu şekilde atılan adımı kınıyorum.

Ülkemizin geldiği durum ortada. Ekonomi, döviz ortada. Bundan faydalananlar, insanların çektiği zarar ortada. Bütün bu süreçler olurken şimdi siz bunu görmeyin biz başka gündem yaratalım gibi bir çaba içerisindeler. Sıkça biz, arkadaşlarımız terörist ilan edildiler. Açıkçası bu insanları bölen anlayışın ülkemize, şehirlerimize hiçbir katkı sunmadığını söylemek isterim.

Bizim verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Millete olan duygularımızı, bayrağımıza olan duygularımızı, Cumhuriyetimize olan duygularımızı sorgulayacak kişi henüz doğmadı bu topraklarda.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise teftişe ilişkin şunları söyledi:

“Bugün istifa etmesi gereken bir İçişleri Bakanı ile karşı karşıyayız. Sorumlusu kendiyken, kendi görev ve sorumluluklarını farklı şekilde atfeden, saraya yaranmak için çeşitli çalışmalar içinde bulunan bir bakan ile karşı karşıyayız.

Saraydaki şahsın bu aralar dertleri depreşti herhalde hala 31 Mart seçimlerini içine sindiremedi. Ne yaparsa yapsın başaramayacak. Hodri meydan diyoruz.”