”Ne olur bizim mama fiyatlarındaki KDV yi ya kaldırın,ya da indirin”

Türkiye’de mama fiyatları son bir yılda %200 lere varan fiyat artışlarına ulaşmıştır. Bunda döviz kurunun artışı kadar mama firmalarının fırsatçılıkları da inkar edilemez.Ancak çok daha önemli konu mama fiyatlarına devletimizin koyduğu KDV oranıdır. 

Her geçen gün çeşitli nedenler ile sürekli artan mama fiyatlarına %18 KDV oranı da eklendikçe hayvanseverler bu fiyatların altından kalkamaz hale gelmiştir. Biz, devletimizden mama fiyatlarının artışına dur demesini beklerken, devletimizin bu hayvanların karınlarını doyurabilmeleri için ihtiyaçları olan mamadan %18 KDV alması ve her fiyat artışında bu oran nedeniyle daha fazla para alması kabül edilemez.

Bu nedenle KDV oranını %1 – %8 aralığına düşürerek ilk adımı atması gereken devlettir. 

Temel bir ihtiyaç olan ekmekte KDV %1 dir. Kuş ve balık yemlerinde KDV %1 dir. Bakliyat ürünlerinin bir çoğunda %1 , Gıda maddelerinde %8 , sinema, tiyatro %8, Otel, konaklama %8 ve daha bir çok sayabileceğimiz alanda devlet %1 – %8 arası vergi alıyorken, kedi ve köpek mamalarında neden %18 KDV alıyor.

Bu hayvanlar, gönüllüleri veya sahiplenenleri tarafından aç kalmamaları için temel ihtiyaçlarından birisi olan mamaya neden %18 KDV ödemek zorunda kalıyor. Yani her 5 günlük mamaya vereceği para ile ekstradan 1 sokak arkadaşı daha beslenebilecekken neden bunun önü kesiliyor.

Ülkemizde KDV özellikle temel ihtiyaçlarda %1-8 oranlarındayken, özel ihtiyaçlarda %18 iken, mama satışlarında neden %18 KDV alınıyor. Mama bir özel ihtiyaç mı?

Ağzı yok , dili yok, günümüz dünyasında avlanabilecek ortamı yok! Çöpü karıştıracak, poşetleri açabilecek parmakları yok! 

Güvenmek istediği insanlara, yaklaşmaya inancı yok! Çünkü dövülüyor! İşkence yapılıyor! Taş atılıyor! Mahallelerden sürekli kovuluyor! Başını sokacağı alan dahi yok! 

Üstüne birde yaşadığı ülke, kendisine zar zor ulaşacak mamadan %18 vergi alıyor. 

Soruyoruz bu hak mı? Bu canların hayatını her yerden zorlaştırmıyor muyuz?

Devletimize buradan sesleniyoruz! İlk adımı siz atın ve sokak hayvanlarının temel ihtiyacı olan mamada ki %18 KDV yi kaldırın!

Lütfen!