CHP Lİ BELEDİYELERE TIRPAN !

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, metro ihalesine onay vermeyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’na sert sözlerle yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği Çekmeköy – Sancaktepe Sultanbeyli metro hattında Sancaktepe istasyonuna kadar olan 4 bin 700 metrelik kısmının kazma işlemi tamamlandı. Gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, 300 metrobüs alımı ve Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP metro hattının Cumhurbaşkanlığı yatırım planına alınmamasıyla ilgili soruya “Uyarımı yapıyorum; İstanbul halkına ihanet eden yöneticileri tek tek deşifre ederiz” şekLiNde yanıt verdi.

İmamoğlu, “Kim olursa, en tepesinden en altına kadar. Bana borçlanma, bütçe vs. safsatalarını açmasınlar. Bunu kim onaylamadı onun cevabını versinler. 2020’de Meclis’te oybirliğiyle tiyatro mu yaptılar, onu da merak ediyorum” dedi.

ADANA METROSUNA DA HAYIR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Metrosu 2. Etabı’na Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onay verilmediğini belirterek, “Niye onaylamadığını bilmiyoruz” dedi.

Karalar şöyle dedi:

“Adana’da trafik sorunu metrosuz çözülmez. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2. etabı onaylamasını bekliyorduk ama onaylamadı. Niye onaylamadığını bilmiyoruz. Bu benim meselem değil, bütün Adana’nın ve Adanalılar’ın meselesi. Yeniden değerlendirilerek onaylanmasını bekliyoruz.”