Mega kent İstanbul da hayat durdu

İstanbul‘da kar hayatı felç etti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Trakya’dan İstanbul’a araç girişlerinin durdurulduğunu açıkladı. Sakarya, Kocaeli ve Bursa’dan İstanbul yönüne, Yalova’dan İstanbul ve İzmir yönüne geçişler durduruldu. İçişleri ve Ulaştırma Bakanları’nın İstanbul’a hareket ettiği öğrenildi. Öte yandan, İstanbul’da yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle tüm kreş ve gündüz bakımevleri tatil edildi.

Günlerdir yapılan uyarıların ardından İstanbul’da kar hayatı felç etti. Arnavutköy‘de bir anda bastıran kar nedeniyle yollar kapandı, çok sayıda zincirleme trafik kazası meydana geldi. Beylikdüzü’nde E-5 yolu kapanırken Vali Yerlikaya Trakya’dan İstanbul’a girişlerin durdurulduğunu açıkladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Trakya tarafından İstanbul’a girişlerin kapatıldığını duyurmasının ardından Tekirdağ ve Kırklareli valilikleri, İstanbul yönüne gidecek araçlara izin verilmeyeceğini açıkladı.
Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada, İstanbul’a gidecek araçların 2’nci bir duyuruya kadar il sınırlarından çıkış yapmalarına izin verilmeyeceğini bildirildi. Açıklamada, “İstanbul ilinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeni ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi için İstanbul iline hareket eden araçların, ikinci bir duyuruya kadar ilimiz sınırlarından çıkış yapmalarına izin verilmeyecektir. Vatandaşlarımızın kendi güvenlikleri için görevlilerimize yardımcı olmaları önemle rica olunur” denildi.