“İBB Başkanı görevden affını talep etmelidir”

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmada ;İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ nun görevden affını istemesini , istedi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu “balıkçı” tartışması üzerine hedef aldı.

Bahçeli, “Balığa tuz dökmüştür de yollara tuz dökecek yönetim becerisini gösterememiştir” dedi. Bahçeli “İBB Başkanı görevden affını talep etmelidir” ifadelerini kullandı.

  • Birleşik Krallık Türkiye büyükelçisi ile randevusunu saat gibi aklında tutan İBB Başkanı ne gafilliktir ki meteorolojinin uyarılarını aklına getirememiştir. Balığa tuz dökmüştür de yollara tuz dökme becerisini gösterememiştir. İstanbul’da balık baştan kokmuştur.
  • Sel olunca denize kaçan, deprem olunca kayak yapan, kar yağınca balık masasında keyfe dalan sorumsuz kağıt kaplana İstanbul müstahak değildir.
  • İstanbul İstanbul olalı böyle bir zulüm görmedi.
  • Büyükelçi ile yemek, kar ile mücadele kadar önemli diyor. Çünkü pusulası bozulmuştur. Bir büyükelçiyi 16 milyon İstanbulludan daha fazla önemseyen kişiye İstanbul nasıl emanet edilecek?
  • Kar ve kışın ortasında, lüks restoranda bir görüşmeye ne maksatla ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu görüşmeden Dışişleri Bakanlığı bilgilendirilmiş midir? Balık masasındaki görüşmeler tutanak altına alınmış mıdır?
  • İBB Başkanı kimlerin dolduruşuna gelmiş, kafa kola alınmıştır? Bize göre CHP‘nin büyükelçilerle düşüp kalkması demokrasi dışı bir arayış ve özlemin mahsulüdür. CHP süngü düşürmüş teslim bayrağını çekmiştir. Bu şahıs Türkiye muhalifleri ile can ciğer olmuştur. Belediye Başkanı balıkçıda tıka basa yerken, sözcüsü de İstanbul’da değil tatile gittiği İsviçre‘de karla mücadele etmiştir.

Devlet Bahçeli açıklamasının devamında, ‘Cumhurbaşkanlığına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ı hedef aldı. Bahçeli, ‘Cumhurbaşkanına hakaret etmek ifade ve düşünce özgürlüğü sayılamaz. Terbiyesizliktir’ dedi.

‘Bir televizyon kanalında cumhurbaşkanına hakaretleri sıralayan gazeteciye sessiz kalanların Trabzon’da bir çocuğun sözlerine ateş püskürmeleri iki yüzlülüktür. Henüz 10 yaşında olan çocuk,