“KADINSIZ BİR SOSYAL VE KÜLTÜREL YAPI DÜŞÜNÜLEMEZ”

CHP’Lİ AKILLI: “KADININ KURTULUŞU DÜNYANIN KURTULUŞUDUR”

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Kadın İstihdamı Buluşması’nda yaptığı konuşmada ” kadınların mücadelesi inancımızı perçinliyor” dedi. .
CHP Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Kadın İstihdamı Buluşması”nda Türkiye’nin farklı illerinden gelen kadınlar konuştu. Farklı fikir ve önerilerin de dinlendiği bu önemli buluşmada CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da söz alarak şu ifadeleri kullandı:
“KADINLARIN MÜCADELESİ İNANCIMIZI PERÇİNLİYOR”
“Hayatın her alanında emeği ve mücadelesi ile var olan kadınlar, bugün hala eşitlik mücadelesi veriyor. 21. yüzyılda eşit haklar, eşit istihdam, eşit işe eşit ücret gibi başlıklarda hala mücadele veriyor olmamız üzüntü verici. Ama bu üzüntümüzü bir nebze de olsa azaltan, gelecek güzel ve eşit günlere inancımızı perçinleyen devasa bir kadın örgütümüz var.”
“KADINSIZ BİR SOSYAL VE KÜLTÜREL YAPI DÜŞÜNÜLEMEZ”
“Kadın istihdamı kadınlar ve aileler için olduğu kadar ülkemiz ve ekonomimiz açısından da son derece önemli. Toplumun yarısını oluşturan kadınların potansiyelini değerlendirmeyen bir sosyal yapı, kültürel yapı düşünülemez. İstihdama katılıp ekonomik hürriyetini eline alması kadının, başı dik ve özgür bir birey olma yolundaki en önemli adımlardan biri olduğunun farkındayız. Bu yolda kadının kurtulması hepimizin sorumluluğu ve görevidir. Kadının kurtuluşu ülkenin kurtuluşudur, kadının kurtuluşu insanın kurtuluşudur, kadının kurtuluşu dünyanın kurtuluşudur.”