MASKE ZORUNLULUĞU DEVAM ETMELİ

Maske zorunluluğu kalkacak mı? Birçok ülkede kaldırılan maske zorunluluğunun ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu hafta yapılacak toplantıyı işaret eden Bakan Koca koronavirüsle gelinen mücadelede son durumu daha net açıklayacaklarını duyurdu. Uzmanların ortak görüşü ise Maske zorunluluğunun bir süre daha devam etmesi yönünde.

Peki, maske zorunluluğu kalkacak mı, kalkacaksa ,ne zaman kalkacak?

Bakan Koca, bazı Avrupa ülkelerinde koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasına ilişkin de “Gelecek hafta tüm basın mensuplarını çağırarak düzenleyeceğimiz toplantıda, koronavirüsle mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra ne olacağını daha net ifade edeceğiz. Toplantıya maskenin ne zaman çıkacağı ve test konuları da dahil olacak” diye konuştu.

Bakan Koca, ayrıca koronavirüsle mücadelede yeni ilaca başladıklarını belirterek, “Yerlileştirdiğimiz Molnupiravir’i piyasaya dağıttık. Yaklaşık 700 dolar olan ilacı, 70’te 1 maliyete indirerek piyasaya verdik. Dünyada yaygın kullanılan ilacı hızla yerlileştirip piyasaya vermiş olduk. Biz genelde 65 üstü olanlara bu ilacı veriyoruz” dedi.